Toekomstvisie tool - Toekomstvisie spel

Hoe kan je elkaar inspireren om te ontdekken met welke toekomstthema’s jullie groep al goed bezig zijn? En met welke toekomstthema’s jullie groep verder aan de slag zou willen? Dit spel is bedoeld om in een groep kaderleden met andere groepen de Toekomstvisie te verkennen. Gedurende het spel vindt onderlinge uitwisseling plaats tussen groepen en inspireren de deelnemers elkaar om in hun eigen groep verdere stappen te nemen in de Toekomstvisie.

Hoe lang ben je er mee bezig?  1 tot 2 uur
Waar is het verkrijgbaar? Download: Toekomstvisie spel
Waar kan ik meer informatie vinden?  In het zakboekje Spelboeket

Toelichting

Het Scoutingdilemmaspel is gebaseerd op het dinsdag-dilemma, waarin je telkens twee situaties krijgt voorgelegd en waaruit je dan moet kiezen. Wij hebben hier een variant op bedacht en per toekomstthema 5 ideeën bedacht die je zou kunnen doen om je groep toekomstproof te maken. Er zijn totaal 25 kaartjes die zijn geïllustreerd met ‘Elsjes’, de strip die je vast kent van de achterkant van het Scouting Magazine.

Je speelt het spel in een groep van minimaal 2 tot maximaal 8 personen. Om de beurt trekt er iemand twee kaarten uit de stapel. Welke van de twee keuzes zou je maken? En waarom? En hoe denkt de rest van de groep er over? Na het spelen van het spel denk je na over welke keuzes je ook om wilt zetten in actie.

Bij de download is een printinstructie opgenomen, zodat je zelf mooi tweezijdige kaartjes kan maken. Ook hebben we een beknopte versie van de instructie bijgevoegd. Wil je de gedrukte variant ontvangen, dan bestel je deze bij de ScoutShop.

Quote gebruiker

“Leuk spel. We zouden met onze groep toch eens meer aandacht moeten besteden aan de zichtbaarheid naar buiten toe.”