Toekomstvisie tool - escapespel

Wil je weten welke toekomstthema’s er allemaal zijn? En wil je spelenderwijs een toekomstthema uitdiepen? Speel dit spel in een groepje van maximaal 6 personen. Lukt het jullie om binnen het uur te ontsnappen én een eerste aanzet tot een plan te hebben?

Hoe lang ben je er mee bezig?  90 tot 120 minuten
 Waar is het verkrijgbaar? Te bestellen in de ScoutShop
 Waar kan ik meer informatie vinden?    Hier vind je alle informatie
 Zijn er kosten aan verbonden? €10 vergoeding van de materialen

Toelichting

Zin in een spelletjesavond met een doel? Dan is het escapespel wat voor jullie. In elk escapespel zitten materialen voor 6 personen. In de doos tref je onder andere een draaiboek aan, die je als spelleider nodig hebt om het spel te kunnen begeleiden. De doos zit vol met materialen en opdrachten die je kan uitvoeren om met een van de 5 toekomstthema’s aan de slag te gaan. Van handboeien tot kwastjes, van lucifers tot ijslolliestokjes.

Via de opdrachten ga je met elkaar in gesprek over het door jullie gekozen toekomstthema. Op het eind heb je met elkaar al een mooie basis om op verder te gaan om Scouting toekomstproof te maken.

Idee: Nadat je het spel hebt gespeeld, kan je natuurlijk de materialen hergebruiken om een eigen Escaperoom te maken voor je jeugdleden.