Praktijkvoorbeeld - Toekomstvisie-diner

Hoe zouden we de toekomstthema’s meer aandacht kunnen geven en tegelijkertijd de medewerkers kunnen bedanken voor hun inzet? Hoe kun je de vijf kleuren terug kunnen laten komen in de vijf gangen? Het landelijk team Spel heeft het traditionele Kerstdiner als jaarlijks bedankmoment voor de ruim 100 vrijwilligers. Dit jaar was het centrale thema de Toekomstvisie.

Hoe lang ben je er mee bezig?  Een (gezellige) avond
 Waar is het verkrijgbaar? De kaartjes zijn hier te downloaden (PDF)
 Wat heb je nodig? Een ruimte, keuken met kookgerei, eten en drinken

Toelichting

Tijdens het kerstdiner hebben we vijf gangen gemaakt in de kleuren van de toekomstthema’s

• 1e gang voorgerecht: Kervelsoep (thema Open en Divers, groen)
  • 2e gang hoofdgerecht: Pompoenstamppot (Ontwikkeling en Uitdaging, oranje)
  • 3e gang tussengerecht: Blaukraut cappucino (Samenwerken en verbinden, blauw)
  • 4e gang dessert: Rood fruit taartjes (Vrijwilligers, rood)
  • 5e gang kaas- en fruitplankje (Trots en zichtbaarheid, geel)

Om de gesprekken wat richting te geven kreeg iedereen een vraagkaartje, met een vraag die ze konden stellen aan hun buren. Er waren drie kaarten, zodat jouw naaste buren een andere vraag hadden. De vragen sloten uiteraard aan bij de kleur van de gang. Op deze informele manier kwamen alle toekomstthema’s onder het voetlicht. Daarnaast waren de vragen zo geformuleerd, dat er een link was met wat mensen in het jaar hadden gedaan. Zo kwam er ook kruisbestuiving tussen de verschillende teams en was men op de hoogte wat de hoogtepunten en plannen van de andere teams zijn.

Daarnaast was gewerkt met een thema (kasteel), zodat de uitnodiging en aankleding ook in thema kon worden gedaan. Iedereen had een naambordje met een zelfgekozen naam (Lord of Glencoe, Frater van Bennekom, De Vrouwe van Leusden tot Heino enzovoorts). Ook was bijna iedereen in thema-kleding. Dat werkt heel sfeerverhogend. De organisatie droeg een lakei-outfit om mensen aan tafel te bedienen.

Quote gebruiker

Echte een leuke en zinvolle avond! - Erwin