Activiteit - De 5 ..

Toe aan vernieuwing bij de activiteiten rond de feestdagen? Op zoek naar verdieping om de feestdagen waardevoller te maken? Of gewoon op zoek naar een speltip hoe je de Sinterklaasopkomst, Kerstviering of je nieuwjaarsbijeenkomst een ander tintje kan geven? Lees hier drie keer 5 ideeën om de feestdagen toekomstproof te maken.

Waar kan ik meer informatie vinden?    'De 5 ...' is hier terug te vinden

Toelichting

De toekomstthema’s vormen de waarden die we belangrijk vinden binnen Scouting. Door vanuit de bril van de toekomstthema’s te kijken, kan je nadenken over hoe je ook meerwaarde kan toevoegen aan de opkomsten waar je de feestdagen centraal staan. Vanuit elk van de toekomstthema’s hebben we nagedacht hoe we een activiteit konden ‘pimpen’, zodat het nog gaver, mooier, beter en/of uitdagender kan worden.

Laat je op basis van de ideeën inspireren om ook andere activiteiten te verdiepen via de toekomstvisie. Een wijde blik verruimt het denken…

Deze Sinterklaas tips hebben ook in Scouting Magazine gestaan. In het artikel werd toen verwezen naar ook de andere tips voor Kerst en Nieuwjaar.