Achtergrondinformatie - Golden Circle

Wil jij ook graag vertellen over wat Scouting is? En zoek je naar hoe je jouw verhaal aan anderen kan vertellen? In dit filmpje legt Simon Sinek uit wat bepaalde organisaties zo inspirerend en succesvol maakt. Hoe maken wij vanuit Scouting duidelijk welke waarde wij aan de samenleving toevoegen?

Wat is het?  Filmpje - TED-talk
Hoe lang duurt het kijken of lezen? 18:04 minuten
Waar kan ik het vinden? Hier te bekijken
Waar kan ik er meer over lezen? https://startwithwhy.com

Dit filmpje draagt de titel: ‘Hoe grote leiders tot actie inspireren.’
Dit wereldberoemde filmpje heeft onze kijk op wat een organisatie succesvol maakt en houdt enorm veranderd. Het geeft je een beeld van hoe leiders van organisaties die communiceren vanuit de ‘Why’- het ‘waartoe ze op aarde zijn’- in staat zijn om ons te binden en boeien.

Hoe zou het zijn als we iets over Scouting aan anderen vertellen ‘waarom’ we het doen, in plaats van ‘wat’ we doen? Hoe zou het zijn als we mogelijke nieuwe vrijwilligers vertelden wat het aan ons leven heeft toegevoegd, in plaats van wat het je kost? Als we ouders kunnen vertellen wat Scouting voor kinderen kan betekenen, naast wat we zoal doen?

Onze toekomstvisie gaat over wat we willen betekenen, waarbij de 5 toekomstthema’s de waarden zijn die we zo belangrijk vinden. Na 18:04 genoeg stof om over na te denken …