Praktijkvoorbeeld - Regiobruis

Groepen hebben soms een klein duwtje in de rug nodig om na te denken of tijd te maken om stil te staan bij de toekomst van de eigen groep. Dit is belangrijk voor een gezonde ledenontwikkeling, voldoende vrijwilligers, doelstelling van de groep en om de kwaliteit te verbeteren.

Wat was de tijdsbesteding? 5 uur
Welke groep heeft dit gedaan? Regio Maasdelta
Wanneer hebben we/ze dit gedaan?

Waar kan ik meer informatie vinden? Bij het Facebookevenement
Wat heb je nodig? Leuke sprekers en workshopleiders

Toelichting

Groepsbestuurders staan voor grote uitdagingen. Continuïteit van de groep en kwaliteit van het spel zijn er daar twee van. Maar ook vrijwilligers, hoe hou je leiding betrokken, hoe bind je ze en hoe blijf je ze inspireren? Regiobruis was voor regio Maasdelta een bijeenkomst voor groepsbestuurders waar inspiratie werd geboden voor deze uitdagingen.

De Regiobruis was georganiseerd met behulp van deskundigen van binnen en buiten Scouting. Je kon een programma volgen waarmee je nieuwe ideeën kon opdoen, plannen kon maken voor de toekomst en mee kon helpen het beleid van de regio te vormen. In vier rondes luisterde je naar inspirerende sprekers, bouwde je mee aan het regiobeleid, leerde je tips & tricks voor je eigen groep en kon je netwerken.

De onderwerpen waren bijvoorbeeld:

• Do’s & Don’t van social media
  • Lokaal vrijwilligersnetwerk
  • Voorkom Mediation
  • Omgang in gemeentelijke organisaties – lokaal beleid
  • Challenge jouw groep/ gebruik maken van de Toekomstthema’s

Een leuke manier om samen inspiratie op te doen die leiden tot nieuwe ideeën, nieuwe plannen en vooral toekomstproof Scoutinggroepen.