Over de toekomstvisie

SCN Toekomstproof ROOD RGB

Scouting voegt waarde toe aan de samenleving door scouts uit te dagen zich te ontwikkelen en daarbij met elkaar veel plezier te beleven.

We willen je graag uitnodigen om mee te denken hoe we die toekomstvisie werkelijkheid kunnen maken. Maar belangrijker nog, wat heeft jouw groep, regio of team nodig zodat we Scouting voor iedereen kunnen laten zijn? Zowel nu als in de toekomst? Hieronder vind je allerlei inspiratie om je eigen koers te bepalen. Om te kijken welk van de toekomstthema’s voor jullie het belangrijkst zijn. Waar je je tijd en energie in wilt steken om te kijken hoe we Scouting voor jezelf en anderen (nog) uitdagender, beter, mooier en leuker kunnen maken.

Naast dat we hier informatie bij elkaar hebben gebracht, kan je ook via social media de nodige inspiratie vinden én brengen. Voor elk toekomstthema is er een speciaal inspiratienetwerk op Facebook. Als je deze netwerken gaat volgen, kan je allerlei actuele ontwikkelingen volgen die met het thema te maken hebben. En uiteraard mag je ook je eigen inspiratie hier delen! Zo brengen we elkaar op ideeën. Klik op het logo van het toekomstthema van jouw keuze om direct naar de Facebookgroep te gaan!

Ontwikkeling en uitdaging  Samenwerken en verbinden Open en divers  Trots en zichtbaarheid  Vrijwilligers
 Ontwikkeling
uitdaging
verbinden
Open
divers
Trots
zichtbaarheid

Tools

Wil je aan de slag met de toekomstvisie? Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen om na te denken over hoe je met je eigen groep, regio of team Scouting toekomstproof kan maken. Die je op een speelse manier laten nadenken over die toekomst. Die je helpen met kiezen wat jullie echt vooruithelpt om Scouting nog gaver, beter of mooier te maken. Klik op de afbeelding om direct meer te lezen over deze tool!

Escapespel 2 Spelboeket 2 scoutingdilemmaspel

Escapespel

Spelboeket

Scoutingdilemmaspel

Plaatje toekomstkrant DEF  Presentatie TV TT DEF
Posters

Scouting Toekomstkrant

Presentatie Toekomstvisie
en Toekomstthema's

Posters Toekomstvisie
en Toekomstthema's

Plaatje toekomstvisiespel DEF SCN Toekomstproof ROOD RGB   Praatcirkel def

Toekomstvisie spel

Logo's Toekomstvisie Praatcirkel Toekomstvisie

Boostjegroep  Hashtag DEF

Boost je groep

#Toekomstvisie

Activiteiten

Spelenderwijs aan de slag? Hieronder vind je activiteiten die je kan doen met je groep, regio of team. Dat kunnen zowel speltips zijn om binnen het toekomstthema te spelen, als ook gave activiteiten waar je je voor kan inschrijven om er aan mee te doen.

Scoutin in 2 de5

Scout-In

'De 5 ...' ideeën
om de feestdagen
toekomstproof te maken

Praktijkvoorbeelden

Eens lezen wat anderen doen? Hier hebben we een paar voorbeelden van teams, groepen of regio’s verzameld die graag hun ervaringen delen. Mist jullie gave voorbeeld hier nog? Mail je ons dan? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerstdiner  Regiobruis DEF

Toekomstvisie-diner

Regiobruis

Ontwikkelaanbod

Wil je hier meer over leren? Binnen Scouting hebben we heel veel manieren en momenten waarop je kan leren. Dat kan tijdens een training zijn met anderen en ook soms digitaal. Hier vind je een overzicht van wat we allemaal te bieden hebben als je je wilt ontwikkelen op dit gebied.

Groepsontwikkeling 2

Groepsontwikkeling

Achtergrondinformatie

Nieuwsgiering naar ‘the making of’ de toekomstvisie? Wil je achtergrondinformatie over hoe we het hebben aangepakt of waar we ons door hebben laten inspireren? Hier vind je meer inspiratie.

Filmpje2025 2 deep democracy 2  scouting2025 2
 #Scouting2025 Filmpje