Over de toekomstvisie

SCN Toekomstproof ROOD RGB

Scouting voegt waarde toe aan de samenleving door scouts uit te dagen zich te ontwikkelen en daarbij met elkaar veel plezier te beleven.

We willen je graag uitnodigen om mee te denken hoe we die toekomstvisie werkelijkheid kunnen maken. Maar belangrijker nog, wat heeft jouw groep, regio of team nodig zodat we Scouting voor iedereen kunnen laten zijn? Zowel nu als in de toekomst? Hieronder vind je allerlei inspiratie om je eigen koers te bepalen. Om te kijken welk van de toekomstthema’s voor jullie het belangrijkst zijn. Waar je je tijd en energie in wilt steken om te kijken hoe we Scouting voor jezelf en anderen (nog) uitdagender, beter, mooier en leuker kunnen maken.

Naast dat we hier informatie bij elkaar hebben gebracht, kan je ook via social media de nodige inspiratie vinden én brengen. Voor elk toekomstthema is er een speciaal inspiratienetwerk op Facebook. Als je deze netwerken gaat volgen, kan je allerlei actuele ontwikkelingen volgen die met het thema te maken hebben. En uiteraard mag je ook je eigen inspiratie hier delen! Zo brengen we elkaar op ideeën. Klik op het logo van het toekomstthema van jouw keuze om direct naar de Facebookgroep te gaan!

Ontwikkeling en uitdaging   Samenwerken en verbinden Open en divers  Trots en zichtbaarheid  Vrijwilligers
 Ontwikkeling & uitdaging Samenwerken & verbinden Open & divers Trots & zichtbaarheid Vrijwilligers

Tools

Wil je aan de slag met de toekomstvisie? Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen om na te denken over hoe je met je eigen groep, regio of team Scouting toekomstproof kan maken. Die je op een speelse manier laten nadenken over die toekomst. Die je helpen met kiezen wat jullie echt vooruithelpt om Scouting nog gaver, beter of mooier te maken. Klik op de afbeelding om direct meer te lezen over deze tool!

Escapespel klein Spelboeket scoutingdilemmaspel

Escapespel

Ontdekken aan welke toekomstthema’s jullie niet willen ontsnappen?
Speel het gave Escapespel.

Spelboeket

Wil jij een toekomstproof landelijk of reginaal evenement organiseren
met daarin alle aspecten van een echte Scoutingactiviteit?
Maak gebruik van het zakboekje.

Scoutingdilemmaspel

Durf jij te kiezen welke activiteiten
jij wilt doen om Scouting toekomstproof te maken?

shutterstock 544402801 toekomstkrant  SCN Toekomstproof ROOD RGB

Scouting Toekomstkrant

Schrijf jij graag geschiedenis?
Kruip in de huid van een journalist
en bevraag elkaar over de toekomst!

Presentatie Toekomstvisie en Toekomstthema's

Wil je iets uitleggen over de Toekomstvisie?
Met deze presentatie helpen we je op weg.

Posters Toekomstvisie en Toekomstthema's

Wil je alle toekomstthema's en de toekomstvisie geprint ophangen?
Hier vind je ze.

Toekomstvisie spel

Zoek je een leuk spel om met kaderleden de Toekomstvisie te verkennen?
Vind het spoor naar de Scoutingtoekomst.

Activiteiten

Spelenderwijs aan de slag? Hieronder vind je activiteiten die je kan doen met je groep, regio of team. Dat kunnen zowel speltips zijn om binnen het toekomstthema te spelen, als ook gave activiteiten waar je je voor kan inschrijven om er aan mee te doen.

Scoutin SCN Toekomstproof ROOD RGB

Scout-In

Op zoek naar inspiratie om je groep meer toekomstproof te maken?
Kom naar de Scout-In!

'De 5 ...' ideeën om de feestdagen toekomstproof te maken

Benieuwd naar hoe je de feestdagen aan het eind van het jaar
toekomstproof kan maken? Kijk dan eens hier!

Praktijkvoorbeelden

Eens lezen wat anderen doen? Hier hebben we een paar voorbeelden van teams, groepen of regio’s verzameld die graag hun ervaringen delen. Mist jullie gave voorbeeld hier nog? Mail je ons dan? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etalage Praktijkvoorbeeld TV Kerstdiner mba 20190110

Toekomstvisie-diner

Zoek je een leuke manier om je vrijwilligers te bedanken
met een diner en dit een inhoudelijk sausje te geven?

Ontwikkelaanbod

Wil je hier meer over leren? Binnen Scouting hebben we heel veel manieren en momenten waarop je kan leren. Dat kan tijdens een training zijn met anderen en ook soms digitaal. Binnenkort kun je hier een overzicht vinden van wat we allemaal te bieden hebben als je je wilt ontwikkelen op dit gebied.

Achtergrondinformatie

Nieuwsgiering naar ‘the making of’ de toekomstvisie? Wil je achtergrondinformatie over hoe we het hebben aangepakt of waar we ons door hebben laten inspireren? Hier vind je meer inspiratie.

Filmpje2025 deep democracy  scouting2025

#Scouting2025 Filmpje

Een videoimpressie van wat er allemaal gedaan is
om tot de toekomstvisie te komen.

Deep democracy

De techniek snappen achter hoe de toekomstvisie tot stand is gekomen?
Kom meer te weten over Deep Democracy.

Participatief proces meerjarenbeleid

Lezen hoe de toekomstvisie tot stand is gekomen?
Hier lees je welke stappen zijn gezet.

SCN Toekomstproof ROOD RGB TED logo 300x300

Visueel overzicht geschiedenis Scouting Nederland

Op zoek naar een beknopt overzicht van de Scoutinggeschiedenis?
Bekijk het hier!

Golden Circle - Ontdek de 'Why' van Simon Sinek

Communiceren vanuit wat Scouting betekent?
Kijk dit filmpje eens!