Praktijkvoorbeeld - Girl Powerrr Event

Meer meiden in je groep en een positief beeld van Scouting in de media neerzetten? Scouting Erasmus organiseerde een Girl Powerr Event. Hier vind je hun draaiboek en materialen ter inspiratie. Inclusief een heel stappenplan voor dit event.

Wat was de tijdsbesteding Minimaal 4 weken
Welke groep heeft dit gedaan? Scouting Erasmus Oosterhout
Wanneer hebben ze dit gedaan? Mei 2017
Waar kan ik meer informatie vinden? Hier kun je meer informatie vinden
Wat heb je nodig? Ongeveer €150,- budget

Toelichting

Via het Girl Powerrr Event organiseer je een wervingsactiviteit gericht op meiden. De tool geeft een duidelijk stappenplan inclusief voorbeelden.

Je organiseert een speciaal event voor meiden bij je groep waarbij je meiden uitnodigt om eens bij Scouting te komen kijken. Je laat hen zien hoe leuk Scouting is. Het voorbereiden van het event duurt vier weken, maar je kunt ook kiezen voor een langere voorbereidingstijd. Ook jongens zullen getriggerd worden.

Houd rekening met eventuele levertijden van benodigde spullen en deadlines van lokale media.

Deze groep heeft veel nieuwe leden gekregen door het organiseren van een Girl Powerrr Event.