Open en divers tool - waaier scouts met een beperking

In de waaier vind je antwoorden op de volgende vragen: Heb jij scouts met een beperking in je groep/ speltak? Hoe begeleiden jullie scouts met een beperking in de groep/ speltak? Is er in jullie scoutinggroep/ speltak aandacht voor kinderen met een beperking? Hoe pak jij het aan als een kind met een beperking lid wil worden? Wanneer spreken we van een scout met een beperking? Wat heeft jullie groep/ speltak te bieden aan kinderen met een beperking? Hoe kunnen scouts met een beperking meedoen in een reguliere groep?

Hoe lang ben je er mee bezig?  doorlezen kost ongeveer 10 minuten
Waar is het verkrijgbaar? Te bestellen in de ScoutShop
Waar kan ik meer informatie vinden?  Op deze webpagina kun je meer lezen
Zijn er kosten aan verbonden? Alleen verzendkosten

Toelichting

Scouting staat open voor iedereen, ieder kind is welkom. Het maakt niet uit of een kind nu moeilijk kan lopen, zich niet goed kan uiten of erg druk is. Sommige kinderen passen beter in de ene Scoutinggroep dan in de andere. Er zijn groepen in het bos, waterscoutinggroepen, luchtscoutinggroepen en groepen voor scouts met een beperking. Sommige groepen hebben aparte speltakken. Elke Scoutinggroep heeft een kind iets anders te bieden. Met deze waaier krijg je in vogelvlucht door wat een kind met een beperking nodig heeft en wat jullie Scoutinggroep dat kind kan bieden. En waar meer informatie te vinden is.