Open en divers tool - Infoblad transgender

Plezier in Scouting voor ieder kind? Dit infoblad geeft antwoord op de meest gestelde vragen en bekijkt de situatie vanuit het perspectief van het jeugdlid, de groep en Scouting in het algemeen.

Hoe lang ben je er mee bezig?  15 minuten lezen
Waar is het verkrijgbaar? Hier te downloaden
Waar kan ik meer informatie vinden?  Op deze webpagina kun je meer lezen

Toelichting

In de doelstelling van Scouting Nederland staat “Scouting is open voor iedereen, ongeacht geslacht, afkomst of levensbeschouwing.” In de praktijk betekent dat dat de vereniging iedereen ruimte wil geven om lid te zijn van Scouting. En dat Scouting het van groot belang vindt dat iedereen zich ook veilig en prettig voelt om zichzelf te zijn. Zo nu en dan krijgt Scouting Nederland de vraag hoe een groep om kan gaan met transgender jeugdleden.

Nu er steeds meer aandacht voor komt voor transgenderkinderen, zal deze vraag vaker voorkomen. Daarom hebben we een aantal vragen en antwoorden op een rijtje gezet. We hopen dat deze informatie van deskundigen en ervaringen van ouders het in de toekomst makkelijker maken voor andere transgender kinderen, zodat ook zij zich als scout kunnen ontwikkelen en veel plezier aan Scouting kunnen beleven.