Open en divers tool - Drempeltest groepen & regio's

Wil je weten wat kinderen met een beperking en hun ouders belangrijk vinden voor Scouting? Op zoek naar tips waardoor je nog meer kunt inspelen op de behoeftes? Wil je meer kinderen met een beperking bij Scouting gave avonturen toewensen? Door met deze tool te werken ontdek je wat er nog meer mogelijk is.

Hoe lang ben je er mee bezig?  Invullen kost 15 minuten
Waar is het verkrijgbaar? Download: Drempeltest groepen en regio's
Waar kan ik meer informatie vinden?  Op deze webpagina kun je meer lezen

Toelichting

De drempeltest is een tool die tot stand gekomen is na overleg met kinderen en hun ouders en hierin worden de aspecten genoemd die ouders en kinderen met een beperking belangrijk vinden voor Scouting. Deze aspecten zijn specifiek gericht op toegankelijkheid binnen lidmaatschap bij groepen of deelname aan regioactiviteiten. Je vindt een aantal suggesties waarmee je kunt inspelen op de wensen van ouders en kinderen. Zowel beschikbaar voor groepen als regio’s om toegankelijkheid van deelname van scouts met een beperking te vergroten.

Het is een downloadbare tool. Er is een algemene beschrijving, een vragenlijst voor groepen en een vragenlijst voor regio’s. Nadat je de algemene beschrijving hebt gelezen, kies je de vragenlijst die van toepassing is. Vervolgens ga je vragenlijst invullen. Na het invullen volgt er een score waarbij je ingedeeld wordt in een drietal categorieën. Elke categorie geeft aan of je al goed bezig bent en wat je nog kan doen om de toegankelijkheid te verbeteren.