Achtergrondinformatie - Inclusie, voorbij het hij-zij denken

Wil jij weten wat de uitdaging is om zo veel mogelijk diversiteit in je team te krijgen? Weten wat er allemaal gaande is? Wil je begrijpen waarom diversiteit bijdraagt aan groei? Na het bekijken van deze animatie voel je waarom diversiteit zo belangrijk is.

Wat is het?  Animatiefilmpje
Hoe lang duurt het kijken of lezen? 4:49 minuten
Waar kan ik het vinden? Hier te bekijken
Waar kan ik er meer over lezen? Boekje 'Wow, wat een verschil!' van Jitske Kramer

Toelichting

We zijn een club met mensen die heel verschillend zijn. Met allemaal een kloppend Scoutinghart. Maar samenwerken met mensen die anders zijn, gaat niet vanzelf. Het daagt ons uit om gebruik te maken van de verschillen, in plaats van ze uit te sluiten. Het daagt ons uit om de talenten van iemand te zien, in plaats van wat ie toch niet kan. Het daagt ons uit om bewust verschillen te waarderen.

In dit animatiefilmpje wordt uitgelegd wat het betekent als je ‘soort zoekt soort’ gebruikt als leidraad voor wie je kiest om mee samen te werken. Wat de risico’s zijn en gevolgen. En wat het betekent als je aan inclusie doet, dat iedereen er echt mag zijn.

Een filmpje om je bewust te worden van het belang van diversiteit.