Open en divers

openendivers Scouting is voor iedereen. Een plek vol plezier. Een plek voor uitdagingen. Een plek voor avontuur. Daarin zijn we ook een club met diversiteit. We zijn er voor meiden en jongens. We hebben zowel water, lucht als landscouting. We hebben groepen met en zonder een geloofsachtergrond. We bieden een plek aan kinderen met of zonder beperking. Die diversiteit vinden we belangrijk. Sterker nog, we zouden graag nog meer een afspiegeling willen zijn van onze samenleving.

Tools

Wil je aan de slag met dit toekomstthema? Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen om er mee aan de slag te gaan. Variërend van een folder met tips tot waaiers met informatie, maar ook werkvormen of draaiboeken die je verder helpen.

Drempeltest afbeelding achtergrond bij format groepenzoeker afbeelding badge SMB

Drempeltest groepen & regio's

Testen hoe toegankelijk jullie als groep of regio
zijn voor scouts met een beperking?
Doe de test!

Groepenzoeker

Zoek je een Scoutinggroep voor scouts met een beperking?
Hiermee vind je gemakkelijk een groep bij jou in de buurt.

Badge scouts met een beperking

Sta jij voor inclusie van scouts met een beperking?
Draag dan deze badge!

scouts met een beperking  afbeelding waaier SMB
Etalage Tool OD Infoblad transgender MBA 20180130 20190128

Video - scouts met een beperking

Zien hoe gaaf Scouting is voor kinderen met een beperking?
In dit filmpje willen we dat scouts en niet-scouts laten zien.

Waaier scouts met een beperking

Weten wat een kind met een beperking nodig heeft
en wat jullie Scoutinggroep kan bieden?
Lees dan deze waaier.

Infoblad transgender

Een transgender jeugdlid bij jou in de groep?
Dit helpt groepen die vragen hebben over praktische zaken rond transgender jeugdleden.

Scouting in de samenleving

Folder Scouting in de samenleving

Wil je meer externe relaties verbinden aan je Scoutinggroep?
Deze folder is bestemd voor relaties van Scouting Nederland
en Scoutinggroepen

Activiteiten

Spelenderwijs aan de slag? Hieronder vind je activiteiten die je kan doen met je groep, regio of team. Dat kunnen zowel speltips zijn om binnen het toekomstthema te spelen, als ook gave activiteiten waar je je voor kan inschrijven om er aan mee te doen.

shoes 1480663 960 720

Diversiteitenspel

Ervaren hoe het voelt om anders behandeld te worden?
Speel dit indringende spel.

Praktijkvoorbeelden

Eens lezen wat anderen doen? Hier hebben we een paar voorbeelden van teams, groepen of regio’s verzameld die graag hun ervaringen delen. Mist jullie gave voorbeeld hier nog? Mail je ons dan? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schermafdruk Girl powerrr event

Girl Powerr event

Wil je ook meer meiden in je groep?
Scouting Erasmus organiseerde een
Girlpowerrr event.

Ontwikkelaanbod

Wil je hier meer over leren? Binnen Scouting hebben we heel veel manieren en momenten waarop je kan leren. Dat kan tijdens een training zijn met anderen en ook soms digitaal.

eye 1365333 1280

Training diversiteit

Op zoek naar handvatten om met het thema diversiteit om te gaan?
Volg deze workshop

Achtergrondinformatie

Nieuwsgierig naar wat er nog meer over dit toekomstthema bekend is binnen maar ook vooral buiten Scouting? Hier vind je interessante informatie over dit thema. Dit zijn zowel filmpjes, documenten of artikelen. Voor als je net iets meer wilt weten.

girl 2696947 1280 zie document achtergrondinformatie header

Wow, laat de mix werken!

Snappen wat diversiteit voor jouw team betekent?
Kijk dit animatiefilmpje

Meiden in Scouting

Waarom besteedt Scouting Nederland nu toch zo veel aandacht aan meiden in Scouting?
Hier lees je waarom.