Open en divers

openendiversScouting wil ieder kind de kans geven zich bij Scouting te kunnen ontwikkelen en een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Bij Scouting is iedereen welkom en mag iedereen zichzelf zijn, ongeacht geaardheid, afkomst of geloof. We willen ons de komende jaren inzetten voor meer diversiteit binnen de vereniging.

Diversiteit als het gaat om meiden-jongens, land-water-lucht of kinderen met en zonder beperking. Ook bieden we Scouting aan aan vluchtelingenkinderen en richten we samen met het Leger des Heils Scoutinggroepen op in wijken waar ze heel erg welkom zijn. Maar ook als je homo, lesbienne, biseksueel of transgender bent, moet je je veilig en thuis voelen bij Scouting. Samen kunnen we hierin veel betekenen door goede voorbeelden met elkaar te delen. Is Open en divers een thema waar jij met jouw groep aandacht aan zou willen schenken?

Sluit je aan bij het netwerk Open en divers

In het netwerk worden goede voorbeelden uit de praktijk gedeeld, je doet er inspiratie op en je kunt met andere scouts in gesprek over alles wat met het toekomstthema te maken heeft. Alles met als doel jou te helpen bij het realiseren van je plannen rondom het thema Open en divers. Ieder netwerk heeft een besloten Facebookgroep. Stuur een lidmaatschapsverzoek en we voegen je toe! Heb je geen Facebook? Dan is dit een mooie gelegenheid om een account aan te maken of vraag iemand uit je team, project, groep of regio die wel een account heeft om samen te werken.