Tool - Progressiematrix

Zoek je een handig hulpmiddel voor de invulling van een gevarieerd jaarprogramma? In de progressiematrix staan per activiteitengebied uitdagende activiteiten pers speltak in een doorlopende leerlijn.

Praktische informatie

Waar is het verkrijgbaar? Hier kun je de progressiematrix downloaden en hier download je de progressiematrix van alle speltakken.
Waar kan ik meer informatie vinden?

Hier kun je meer lezen over de doorlopende leerlijn.

Toelichting

Binnen elk activiteitengebied zijn er voor alle speltakken leuke, leerzame en uitdagende activiteiten te bedenken in een doorlopende lijn van bevers tot en met roverscouts. Dit wordt ook wel de 'progressiematrix' genoemd.

Je kunt de progressiematrix gebruiken voor de invulling van je wekelijkse Scoutingprogramma's. De matrix helpt je om de activiteiten die je organiseert af te stemmen op één van de acht activiteitengebieden én op de verschillende leeftijdsgroepen. De progressiematrix kun je binnen je groep ook gebruiken om ervoor te zorgen dat de speltakken goed op elkaar aansluiten.