Tool - Power up your game

Wil jij werken aan kwaliteitsverbetering van je speltakprogramma terwijl je een leuk spel speelt? Door middel van het spel Power Up Your Game ga je aan de slag met de spelkwaliteit van je groep. De praktijkbegeleider begeleid jullie hierbij. Gedurende het spel ontdekken jullie welke acties nodig zijn om de kwaliteit van het programma voor de jeugdleden te versterken.

Voor wie is het bedoeld? Leidingteams van groepen en praktijkbegeleiders
Hoe lang ben je er mee bezig?  45 tot 60 minuten met het spel en 30 minuten om acties af te spreken naar aanleiding van het spel
Waar is het verkrijgbaar? Via Scouting Nederland; je kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Waar kan ik meer informatie vinden?

Zijn er kosten aan verbonden? Nee, maar het zou fijn zijn als je na afloop de bedachte acties wil delen!

Toelichting

Het spel heeft een spelbord met vakjes voor 5 onderwerpen (programma, groep, team, ouders en materiaal) en voor elk onderwerp een set kaartjes met stellingen. Deze liggen op het spelbord. Elke speler heeft 3 smileys: een rode, een groene en een oranje. De praktijkbegeleider is aanwezig en kan het spelen begeleiden.

Een van de spelers pakt een kaartje van een thema, leest de stelling voor en ieder kiest de smiley waarmee hij aangeeft of hij de stelling wel, niet of onbekend van toepassing vindt. Je ziet nu de mening van de spelers over de stelling en dit kan reden geven tot een gesprek.

Daar waar een stelling veel oranje of rode smileys krijgt, kunnen de spelers een keuze maken: welke kaartjes zijn belangrijk voor jullie om te zetten in acties naar groene smileys.

Een team kan na 2 jaar het spel nog een keer spelen en van daaruit kijken of er verandering is gekomen en een aantal van de rode smileys is afgenomen. Door het uitzetten van acties op een of meerder stellingen breng je jouw programma naar meer kwaliteit!

Quote van gebruiker

Het is een aanrader! - https://www.scouting.nl/blog/98-regioproject-spelkwaliteit-daar-kun-je-wat-leren