Tool - Kompassen en gidsen

Waar vind je alles over jouw speltak handig bij elkaar? Uiteraard in de handboeken: kompassen voor leiding en gidsen voor jeugdleden. Een set boeken aangepast voor de eigen speltak.

Praktische informatie

Hoe lang ben je er mee bezig?  Je kan deze het hele jaar door gebruiken als hulpmiddel
Waar is het verkrijgbaar? In de ScoutShop
Waar kan ik meer informatie vinden?

Bekijk alle kompassen en gidsenekijk alle kompassen en gidsen

Zijn er kosten aan verbonden? Kompas: €19,95; Gids: vanaf €12

Toelichting

Een kompas is een boek speciaal voor de leiding. Full colour, ringband en 145 pagina's. In dit boek vind je praktische handvatten om een uitdagend Scoutingprogramma op te stellen en te organiseren. Het inspireert en helpt je bij de invulling van de opkomsten. De informatie in dit kompas geeft je richting als leidinggevende. De kompassen hebben voor de betreffende speltakken ongeveer eenzelfde opzet.

Daarnaast zijn er de gidsen. Die zijn vooral gericht op jeugdleden. De verschillen tussen de gidsen zijn groot en toegespitst op de leeftijdsgroep. De gidsen zijn een goede aanvulling voor jeugdleden. Voor explorers en roverscouts zijn de gidsen de handboeken voor jeugdleden, begeleiding en adviseur.