Tool - Handleidingen oprichten nieuwe speltakken

Wil je een nieuwe speltak oprichten of je speltak splitsen? Nog meer kinderen ontwikkeling en uitdaging bieden? Het oprichten van een nieuwe speltak of het splitsen van een speltak kan een uitkomst zijn voor te grote speltakken of groepen die te maken hebben met wachtlijsten. In deze handleidingen staan per speltak adviezen voor hoe jullie dit aan kunnen pakken.

Waar is het verkrijgbaar?

Download hier de handleiding voor een nieuwe beverkolonie

Download hier de handleiding voor een nieuwe welpenhorde

Download hier de handleiding voor een nieuwe scoutsspeltak

Download hier de handleiding voor een nieuwe explorerafdeling

Download hier de handleiding voor een nieuwe roverscoutsstam

Waar kan ik meer informatie vinden?

Hier kun je meer lezen over het oprichten van een nieuwe groep.

Toelichting

Het oprichten van een nieuwe speltak of het splitsen van een speltak kan een uitkomst zijn voor te grote speltakken of groepen die te maken hebben met wachtlijsten. Maar het oprichten van een nieuwe speltak of het splitsen van een bestaande speltak is een beslissing die je niet van de één op de andere dag neemt. Er komt het nodige bij kijken.

In deze handleidingen staan adviezen over programma, leidingbezetting, samenwerken, accommodatie, financiën, werving, PR en nog veel meer.