Ontwikkeling en uitdaging

Bij Scouting doe je dingen die je normaal niet doet. En dat vinden we eigenlijk heel normaal! Je verlegt je grenzen en daagt elkaar uit om verder te komen. Hoe ouder je wordt, hoe meer zelfstandigheid je krijgt en hoe minder begeleiding. Je ontwikkelt je door de uitdagende activiteiten die je bij Scouting doet op veel verschillende gebieden.

Soms zelfs zonder dat we het ons bewust zijn, ontwikkelen we de jeugdleden en onszelf. “Laat je uitdagen” is niet voor niets een belangrijke kreet. Want als we met elkaar het gave Scoutingspel spelen, dan doen we automatisch aan ontwikkeling. Maar wat is dan een goed Scoutingspel? Een goed Scoutingspel is afwisselend en uitdagend en passend bij de leeftijdsgroep. Wil je met je groep werken aan echte Scoutingtechnieken, letterlijk de grens over gaan om aan internationale activiteiten mee te doen en werken met jeugd- en jongerenparticipatie? Dan is het toekomstthema Ontwikkeling en uitdaging iets voor jou!

Laat je uitdagen door onze 'etalage' vol inspratie

Hieronder vind je allemaal inspiratie op het gebied van Ontwikkeling en uitdaging. Allemaal hulpmiddelen om je activiteiten gaver te maken of daar eens over na te denken. Hulpmiddelen om die uitdagingen ook (financieel) mogelijk te maken. Activiteiten waar je die ontwikkeling en uitdaging voor jeugdleden sowieso kan vinden.

Wil je ook via social media geinspireerd worden op dit thema? Kijk dan eens in de groep ‘netwerk ontwikkeling en uitdaging’ op Facebook. Daar kan je je eigen gave voorbeelden delen en kijken wat andere groepen hier doen. Je vindt het netwerk hier.

Tools

Wil je aan de slag met dit toekomstthema? Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen om er mee aan de slag te gaan. Variërend van een folder met tips tot waaiers met informatie, maar ook werkvormen of draaiboeken die je verder helpen.

Power up your game Kompassen en gidsen Zakboekjes

Power up your game

Kompassen en gidsen

Zakboekjes

Mouseover Progressiematrix waterscouting
 Progressiematrix DEF
Spiekbriefje spelvisie

Progressiematrix
waterscouting

Progressiematrix

Spiekbriefje spelvisie

Handleiding oprichten nieuwe speltakken  Routekaart roverscouts  Evenementenmodule

Handleidingen oprichten
nieuwe speltakken

Routekaart roverscouts

Evenementenmodule

Accomodatiegids

Activiteiten

Spelenderwijs aan de slag? Hieronder vind je activiteiten die je kan doen met je groep, regio of team. Dat kunnen zowel speltips zijn om binnen het toekomstthema te spelen, als ook gave activiteiten waar je je voor kan inschrijven om er aan mee te doen.

Beat the beads Outdoor cooking

Beat the beads challenge

Outdoor cooking

Praktijkvoorbeelden

Eens lezen wat anderen doen? Hier worden voorbeelden van teams, groepen of regio’s verzameld die graag hun ervaringen delen. Mist jullie gave voorbeeld hier nog? Mail je ons dan? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontwikkelaanbod

Wil je hier meer over leren? Binnen Scouting hebben we heel veel manieren en momenten waarop je kan leren. Dat kan tijdens een training zijn met anderen en ook soms digitaal. Binnenkort kun je hier een overzicht vinden van wat we allemaal te bieden hebben als je je wilt ontwikkelen op dit gebied.

Awards

Achtergrondinformatie

Nieuwsgierig naar wat er nog meer over dit toekomstthema bekend is binnen maar ook vooral buiten Scouting? Hier vind je interessante informatie over dit thema. Dit zijn zowel filmpjes, documenten of artikelen. Voor als je net iets meer wilt weten.