Ontwikkeling en uitdaging

ontwikkelingenuitdagingBij Scouting doe je dingen die je normaal niet doet. Je verlegt je grenzen en daagt elkaar uit om verder te komen. Hoe ouder je wordt, hoe meer zelfstandigheid je krijgt en hoe minder begeleiding. Je ontwikkelt je door de uitdagende activiteiten die je bij Scouting doet op veel verschillende gebieden.

En die optimale ontwikkeling, die kan alleen bereikt worden als het Scoutingspel, de basis, in orde is. Een goed Scoutingspel is afwisselend en uitdagend en passend bij de leeftijdsgroep. Wil je met je groep werken aan echte Scoutingtechnieken, letterlijk de grens over gaan om aan internationale activiteiten mee te doen en werken met jeugd- en jongerenparticipatie? Dan is het thema Ontwikkeling en uitdaging zeker passend.

Sluit je aan bij het netwerk Ontwikkeling en uitdaging

In het netwerk worden goede voorbeelden uit de praktijk gedeeld, je doet er inspiratie op en je kunt met andere scouts in gesprek over alles wat met het toekomstthema te maken heeft. Alles met als doel jou te helpen bij het realiseren van je plannen rondom het thema Ontwikkeling en uitdaging. Ieder netwerk heeft een besloten Facebookgroep. Stuur een lidmaatschapsverzoek en we voegen je toe! Heb je geen Facebook? Dan is dit een mooie gelegenheid om een account aan te maken of vraag iemand uit je team, project, groep of regio die wel een account heeft om samen te werken.