Escapespel

Door scouts uit het hele land is hard gewerkt aan de toekomstvisie. Er zijn vijf toekomstthema's waarmee je in de komende drie jaar als groep aan de slag kunt. Om je als groep te helpen één van de thema's te kiezen en daarbij je eigen doelen te stellen, is het Escapespel ontwikkeld. Na het spelen van het spel heb je concrete doelen waaraan je vol enthousiasme kunt gaan werken.

Het Escapespel kan gespeeld worden met maximaal zes personen per keer. Je kiest per keer één van de vijf verschillende toekomstthema's. Uiteraard kun je ook met meerdere groepen tegelijk het spel spelen en zo een aantal thema's in één keer oppakken. De spelers hebben één uur de tijd om zich van de handboeien te bevrijden door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren. Het spel bevat een handig draaiboek, alle materialen die je nodig hebt en een set opdrachten per toekomstthema. Het Escapespel kun je vanaf eind september bestellen bij de ScoutShop.

Introductiefilmpje en countdown

Bij het Escapespel hoort een filmpje met een introductie en uitleg van het spel. Hierin is ook een klok verwerkt, die terug loopt. De speeltijd van de groepen start, zodra de 'digitale spelleider' het startsein geeft. Hieronder kun je vanaf eind september het filmpje bekijken of downloaden. Eerder klaar? Start dan het aparte filmpje in waarin de laatste twee minuten aftellen en de afsluiting door de spelleider te zien is.

Volledige video:

Eindvideo: