Vervolg

Door regelmatig stil te staan bij de voortgang krijg je boven tafel of een vrijwilliger nog op zijn plek zit. In het vervolgproces zijn er drie mogelijkheden.

• Doorgaan: met wellicht wat kleine aanpassingen of een extra taak blijf je doen wat je deed. Iedereen gaat opnieuw beloven wat je van elkaar mag verwachten.
  • Doorstroom: het is tijd voor een andere klus. Dat kan binnen de eigen groep zijn.. maar ook in de regio of in een landelijk team.
  • Afscheid: tijd om afscheid te nemen. Om welke reden dan ook. Een goed afscheid is goud waard. Een vrijwilliger zal ook na het beëindigen van zijn scouting lidmaatschap mooie verhalen blijven vertellen over Scouting Nederland: gratis reclame voor ons allemaal.

Op deze pagina worden doorgaan, doorstoom en uitstroom samen genomen en verwoord als ‘vervolg’.

Klik op het item in de afbeelding voor meer informatie.

Cyclus vrijwilligersbeleid de walvis

Praktijkvoorbeelden