Speluitleg voor scouts

Scouts zijn 11 tot 15 jaar oud en spelen niet meer in een thema, zoals bij de bevers of de welpen wel het geval is. Tijdens zomerkampen kan er bijvoorbeeld wel gebruik worden gemaakt van een thema. Er zijn tal van manieren om een gaaf programma te bieden aan deze leeftijdsgroep.

Spelmaterialen

Om met het spelaanbod aan de slag te kunnen, zijn er in de ScoutShop verschillende artikelen te koop die je hierbij kunnen helpen. Je kunt het Scoutskompas bestellen, dit is het handboek voor leiding. Ook is er de mogelijkheid om de Scoutsgids, een gids vol leuke opdrachten en testjes voor scouts, te bestellen. Naast de boeken vind je nog meer handig materiaal in de ScoutShop, zoals de insignes, het speltakteken scouts, installatieplaten en de speltakvlag. Klik hier om meteen een bestelling te doen.

Ook online zijn er allerlei materialen te vinden die je helpen om het spel voor scouts nog uitdagender te maken, zoals informatie over de insignes, de regionale Scoutingwedstrijden en afbeeldingen van de ploegtekens - maar ook handige tips over spelleiden bij scouts en de progressiematrix kun je online vinden. Kijk hiervoor in de Downloads .

Delen op: