Speluitleg voor roverscouts

Tijdens de roverscoutsperiode kiest elke roverscout drie uitdagingen die de kern van het roverscoutsprogramma vormen. Zodra deze uitdagingen zijn gehaald, volgt er een eindceremonie en kan de roverscout een andere rol binnen de vereniging krijgen. Je kunt bijvoorbeeld leidinggevende worden of de jeugd- of stafleden op een andere manier direct of indirect ondersteunen.

Roverscoutsprogramma

Het roverscoutsprogramma bestaat uit drie fases: de proloog, het traject en de epiloog.

Proloog

De proloog begint met het overvliegen van de explorers en duurt tot en met de installatie (drie tot zes maanden). Roverscouts maken kennis met de stam, het roverscoutsprogramma en ze kiezen hun eigen uitdagingen. Tijdens de installatie presenteren ze hun uitdagingen en verzorgen ze een zogenaamde Powwow.

Traject

Dit is de langste fase van het roverscoutsprogramma. Hierin zijn roverscouts actief bezig met het programma en de uitdagingen. In deze periode beleven zij de kern van het roverscoutsprogramma door samen met medestamleden leuke en uitdagende activiteiten te doen.

Epiloog

In deze fase is een roverscout één van de 'seniors' binnen de stam en kan hij of zij de medestamleden met raad en daad bijstaan. Roverscouts vervullen misschien wel een bestuursfunctie binnen de stam en daarnaast bereiden ze zich voor op de eindceremonie: de Partenza.

In 't kort

In de folder  One step beyond  lees je in het kort alle informatie over het roverscoutsprogramma.

Spelmaterialen

Roverscouts maken kennis met het spelaanbod door middel van het spelen van een spel: de Roverscoutsgame. Stammen die dit spel spelen, krijgen de Roverscoutsgids gratis. De verschillende Roverscoutsgames zijn verspreid over heel Nederland. Op Facebook kun je zien waar de spellen zich bevinden. Lees meer over het roverscoutsprogramma in de brochure One step beyond  of op de roverscoutswebsite. Bij de Downloads vind je handige documenten die je kunt gebruiken bij het programmeren.

Delen op: