Lijst NSO/NSA/MO per land

In ieder land waar Scoutinggroepen zijn, zijn er ook nationale Scoutingorganisaties. In Nederland is dat Scouting Nederland. Scouting Nederland is in 1973 ontstaan door de samenvoeging van diverse verenigingen die zich met Scouting bezighielden, maar zich onderscheiden door onder andere kerkelijke achtergrond. Ook waren er verschillende verenigingen voor jongens en meisjes.

Niet in alle landen is er één nationale Scoutingorganisatie. Vaak is er een aparte organisatie of associatie voor jongens (scouts) en voor meisjes (guides) en soms zijn er verschillende nationale organisaties of associaties (NSO/NSA).

Hier vind je een complete lijst met gegevens van NSO/NSA/MO (of meerdere) per land: www.scout.org/nso.