Internationale evenementen

Tijdens een internationaal Scoutingevenement ervaar je in korte tijd op een intensieve en indrukwekkende manier wat het betekent om deel uit te maken van een internationale beweging. Vaak zijn het evenementen waar honderden tot tienduizenden scouts en guides aan deelnemen. Bij een opening en sluiting besef je hoe groots het kamp is en dat Scouting en Guiding echt op de hele wereld actief is.

Je kampeert tussen scouts en guides uit andere landen, doet samen activiteiten, eet bij elkaar, merkt dat Scouting in andere landen net even anders is en doet vriendschappen op voor de rest van je leven. Internationale Scoutingevenementen worden georganiseerd door de wereldorganisaties (WOSM en WAGGGS), nationale Scouting- en Guidingorganisaties of regio’s die daarvoor een zelfstandige organisatie opzetten.

Een overzicht van alle nationale en internationale evenementen vind je op www.scouting.nl/evenementen.