Bij de scouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar? Dan ben jij een scout! Bij Scouting doe je van alles: je kunt activiteiten doen op het land, op het water en in de lucht. Je maakt samen met de andere scouts deel uit van een troep en binnen die troep zijn er kleine groepjes, die ploegen genoemd worden. Bij de scouts leer je leiding te nemen en misschien word je wel assistent-ploegleider of zelfs ploegleider!

Ceremoniën

DSC 4453 1

Je opent en sluit de opkomst altijd op een bepaalde manier en ook overvliegen en installeren zijn ceremoniën die bij Scouting horen. Je opent vaak met het uitspreken van de Scoutingwet en je maakt de scoutsgroet en als je wordt geïnstalleerd, leg je de belofte af. Hieronder lees je wat de wet en belofte en de scoutsgroet inhouden. Ben je 15 geworden? Dan vlieg je over naar de explorers. Lees meer over de explorers op de explorersite. Meer weten over openen en sluiten of over installeren en overvliegen? Je leest het allemaal in de Scoutsgids!

Scoutingwet
Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.
Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door.
Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur.
Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.

Belofte005 20150613 MN 6986 1 klein
'Ik beloof (met de hulp van God) mijn best te doen een goede scout te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet.
Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen.
Jullie kunnen op mij rekenen.'

Scoutsgroet
De scoutsgroet wordt ook wel het saluut genoemd. Het saluut maak je bij de opening van de opkomst. Je houdt je rechterhand met drie vingers omhoog op schouderhoogte en je doet je pink en duim omlaag. Je duim valt zo over je pink. De drie vingers staan voor de drie delen van de belofte en de duim die over de pink valt, is de sterke die de zwakke beschermt. Een groet met een betekenis dus!

Delen op: