Vind een groep in de buurt

Voor scouts

Vind jij het leuk om te gaan zeilen, op kamp te gaan of te leren klimmen? Dan is Scouting misschien wel wat voor jou. Vind een groep bij jou in de buurt en kom een keertje meedoen!

FinnFoto 293173Jij bent een scout, maar niet alle leeftijdsgroepen bij Scouting heten zo. Er zijn ook bevers, welpen, explorers en roverscouts. Dat heet bij Scouting een speltak. Zij zijn ouder dan jij en spelen op het land, op het water of in de lucht. Als jij 15 jaar bent, vlieg je over naar de explorers. Alle scouts in Nederland zijn lid van Scouting Nederland. Scouting is een Engels woord en betekent 'verkennen' of 'speuren'. Er zijn veel kinderen en jongeren lid van Scouting. In Nederland al meer dan 100.000! Aan het woord SCOUTS kun je zien wat allemaal bij Scouting hoort.

• Samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
  • Code en traditie zijn onze basis, de wet en belofte onze waarde.
  • Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur.
  • Uitdaging zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
  • Teamgevoel haalt het beste uit onszelf. Daarom zijn we trots op elkaar.
  • Spel en creativiteit helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.

Flitz

Als scout ontvang je vier keer per jaar het Scouting Magazine met daarin Flitz. Je kunt Flitz natuurlijk ook online lezen of check 'm in de ScoutingApp!

Scoutfit voor scouts

Als je lid bent van Scouting, draag je ook echte Scoutingkleding. Dat heet een Scoutfit. Als je op deze link klikt , opent er een plaatje waarop je kunt zien waar alle tekens op je Scoutfit horen. Naast de blouse kun je ook een trui of een t-shirt dragen. Je kunt alle onderdelen kopen bij de ScoutShop.

Op kamp

103 DSC 5846 1

Het zomerkamp is misschien wel de gaafste Scoutingactiviteit van het jaar. Om een succesvol zomerkamp te hebben, moet je natuurlijk wel de goede spullen hebben. Bij deScoutShop kun je alles vinden wat je maar kunt bedenken op het gebied van kamperen. Iedere maand zie je hier de gaafste kampeergadgets die je echt móet hebben als je gaat kamperen. Scoor ze dus snel in de ScoutShop! Heb je alle spullen? Zorg dat je niets vergeet en pak je rugzak goed in. In de Scoutsgids vind je op pagina 58 super handige tips!

Delen op: