Headerafbeelding

Spelen in thema

In 2020 bestond de welpenspeltak 100 jaar. Dat is iets wat we niet zomaar voorbij willen laten gaan. Het vieren van dit jubileum, samen met de vereniging, biedt vele kansen. Zowel om samen een mooi feest te vieren, het Scoutinggevoel te ervaren, maar ook om een bijdrage te leveren aan het realiseren van de toekomstvisie en een kwaliteitsimpuls te geven aan en verbinding te creëren binnen de welpenspeltak.

Waarom spelen in junglethema?

Shere Khan is aangekomen bij de rots. Wat zijn die gekke dieren nu weer aan het doen?, vraagt hij zich af. Het lijkt wel een puzzel. In een kring proberen ze de snippers die ze gevonden hebben bij elkaar te passen. Shere Khan sluipt nog dichterbij en ziet tot zijn schrik dat zijn naam op het papier staat. Met mooie sierlijke letters is het geschreven en erboven staat ‘Uitnodiging’. Was hij wél uitgenodigd voor het feest? En dan weet de tijger het weer. Hij was laatst zo boos, dat hij al zijn post zonder het te lezen met zijn klauwen aan stukken heeft gescheurd.

Wil je weten hoe dit verder gaat? Dan is dat een aanwijzing dat het gebruik van het Junglethema boeit. Hiermee kun je jullie toch al leuke programma's nog boeiender maken voor de welpen! Download daarom snel de infographic 'Spelen in thema' en de bijlage 'Werken met thema' voor het vervolg, voor meer voorbeelden en voor praktische tips om dit ook zelf in je opkomsten toe te passen.

Dahinda

Speciaal voor het feestjaar van 100 jaar welpen in 2020 is er een nieuwe ju...

Scoutingspel