Headerafbeelding

Regioactiviteit voor explorers

Wat is er leuker dan andere explorers van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een super leuke regioactiviteit, die je als explorer zelf organiseert. Je kan met een regioactiviteit groter en uitdagender uitpakken dan je normaal met je afdeling doet.

Ieder jaar hebben de activiteiten van Scouting Nederland een bepaald thema dat als rode draad door de diverse activiteiten heen loopt. Hier kun je met je regioactiviteit bij aansluiten. Het thema voor 2021 is 'In tig kleuren de wereld rond'. Om je te helpen bij het organiseren van een grote activiteit voor je regio of admiraliteit, is er een handige spelbrochure gemaakt. Download hieronder de spelbrochure van 2022.

Daarnaast is er een standaard document waar alles in staat wat je nodig hebt om een goede activiteit voor je regio of admiraliteit te organiseren. Dat document kan je hier vinden.

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die explorers normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.

Scoutingspel