Headerafbeelding

Earth tribe

Het klimaat verandert, het wordt warmer, soms hebben we hevige regenbuien en er zijn meer natuurrampen. Ook in Nederland zijn er planten en dieren die met uitstervingen worden bedreigd. We leven steeds meer in een consumptiemaatschappij, waarbij mensen, soms ondoordacht, veel spullen kopen en weer heel makkelijk weggooien.

Door het doen van leuke en uitdagende programma’s over natuur en de aarde kun je lid worden van de Earth Tribe!
Dit programma is ontwikkeld door het Wereldnatuurfonds samen met WOSM.
Het programma haakt in op de SDG's, de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Champions for nature (2022)

Word actief en help mee om de natuur te beschermen en te verbeteren.
Samen met andere scouts werk je aan een betere wereld. Stapje voor stapje, alle beetjes helpen.
Ga samen in drie stappen (kennismaking - plan - actie) aan de slag en draag jouw steentje bij aan een betere wereld.

Er zijn twee paden, waarvan je er eentje kiest: Ambassadeur voor Bewuste keuzes of Ambassadeur voor Natuur & biodiversiteit

Ambassadeur voor Bewuste keuzes
Je ontwikkelt duurzame gewoontes voor een milieuvriendelijke en gezonde levensstijl. Je ontdekt de impact van jouw dagelijkse acties op de lokale omgeving. Je bedenkt nieuwe manieren om jouw consumptiegewoonten te verbeteren en zo een duurzamere levensstijl aan te nemen.

Ambassadeur voor Natuur & biodiversiteit

Je maakt contact met de natuur door de onderlinge verbondenheid te begrijpen tussen mens en natuur. Je weet weten hoe ecosystemen werken.

In het activiteitenpakket staat voor beide paden een aantal uitgewerkt programma's per leeftijdsgroep (welpen, scouts en explorers)

Insigne

Als je het project wilt afsluiten met een insigne, dan kun je de Nature Award gebruiken.
De Nature Award is te koop bij de ScoutShop

Scouts go solar (2023)

Plastic Tide Turner (2024)

Scoutingspel