Headerafbeelding

Zelf aan zet

Jij bent explorer en dus wordt jouw afdeling door explorers bestuurd! Vaak heeft een speltak explorers een afdelingsbestuur dat wordt gekozen door de explorers van de afdeling. Meer weten over hoe je jouw afdeling inricht, een bestuur kiest, samenwerkt met begeleiding of een team bouwt? Kijk in de Explorergids en kom alles te weten over besturen! Wil je op een speelse manier met je afdeling aan de slag om actiever te worden? Gebruik dan het programma Zelf aan zet, dat Scouting in 2000 ontwikkeld heeft. Dit is een uitdagend programma waarbij je als explorer geprikkeld wordt om zelf aan zet te zijn in je afdeling. Dit programma kun je hieronder downloaden en het bestaat uit de volgende onderdelen:

Programmawijzer (bege)leiding

Hierin staan alle aanwijzingen, tips en achtergrondinformatie bij het programma Zelf aan zet.

Handleiding voor de meester

Voor bij het spel 'Asterix en Obelix in Egypte' van het programma Zelf aan zet.

Het spel 'Asterix en Obelix in Egypte'

Dit bestaat uit een speelbord, zes rolkaarten, vier toverdrankkaartjes en een overzichtskaart toverdrankingrediënten. Daarnaast heb je zes pionnen en een dobbelsteen nodig.

Scoutingspel