Trainingsaanbod Scouting Academy

Diverse teams van Scouting Academy bieden nog diversere trainingen aan. Op deze pagina vind je een kort overzicht van alle trainingen die door landelijke teams van Scouting Academy worden aangeboden, inclusief inschrijflink.

Scouting 101 – Kennis van Scouting

Ben jij heel kort, heel lang of iets ertussenin lid van Scouting? Ben jij op zoek naar een mooi overzicht van Scouting en/of wil je het Scoutinggevoel ook (weer) eens ervaren? Tijdens deze training geven we jou een reis door Scouting door niet alleen te praten maar ook te doen en te ervaren. Aan het einde hopen we dat je veel plezier hebt gehad en wat hebt opgestoken over wat Scouting is, hoe Scouting werkt en wat Scouting voor jou betekent of kan betekenen.

(Persoonlijk) Leiderschap

Tijdens deze training gaan we aan de slag met leiderschap en persoonlijk leiderschap in Scouting. Wat maakt jou effectief? Hoe geef jij vorm aan dat wat je wilt doen? Hoe neem je anderen mee in de richting die jij wilt gaan en welke vorm van leiderschap pas je wanneer toe? Wil je hier een dag actief mee aan de slag? Dan is dit een training voor jou.

Communicatie- en gespreksvaardigheden

Wanneer wordt praten in gesprek zijn? Tijdens deze training gaan we op een actieve en interactieve manier oefenen met verschillende gespreksvormen (interview, slecht nieuws gesprek, etc.) en gesprekstechnieken (vragen stellen, luisteren, etc.). Ook besteden we aandacht aan brainstormen, intervisie en feedback geven. Deze training is bedoeld voor eenieder die het leuk vindt om haar of zijn communicatievaardigheden te oefenen en misschien aan te scherpen.

Sociale veiligheid en conflicthantering

Hoe zorg je dat Scouting een leuke hobby leuk blijft? Ontdek tijdens deze training wat sociale veiligheid is, hoe je hieraan werkt, hoe conflicten ontstaan, hoe conflicten verlopen en wat typische rollen zijn in een conflict. Dit is geen training bemiddeling! Middels veel doen proberen we je herkenningspunten en handvatten aan te reiken. Vind je het leuk om meer te weten over hoe conflicten vaak verlopen en hoe je aan sociale veiligheid kunt werken? Dan is dit een leuke training voor jou!

Teamrollen en teamsamenwerking

Leuk hè? Werken in een groep of team... Maar waarom wil die ander nu niet wat jij wilt of waarom zijn ze het gewoon niet me je eens? Waarom kijken ze zo anders tegen zaken aan? Tijdens de training teamrollen en teamsamenwerking gaan we hier wat verder op in. Dus ben jij een groepsbegeleider, praktijkbegeleider, praktijkcoach, hrm'er, regio- of bestuurscoach en werk je met groepen volwassenen? Dan is dit een leuke en actieve cursus voor jou! We gaan trouwens niet in op het werken met groepen kinderen.

Teamdoelen en teambuilding

Tijdens deze training gaan we actief en interactief aan het werk. Mochten bij jouw groep of regio alle teams altijd perfecte doel stellen, plannen en alle plannen uitvoeren en is er geen enkel team wat nood heeft aan teambuilding blijf dan thuis. Vind jij het leuk om eens te zien wat teambuilding is, hoe je teambuildingsactiviteiten doet en hoe je met je team realistische doelen stelt? Dan ben je van harte welkom (ook als jouw team al perfect werk levert).

Coaching en begeleiding

Wat zijn de verschillende begeleidingsstijlen en waar past coaching in dit verhaal? Hoe moet je eigenlijk coachen? Tijdens deze training gaan we in op begeleidingsstijlen en werken we actief aan je coachingsvaardigheden. Ben jij een groepsbegeleider, praktijkbegeleider, praktijkcoach of regiocoach dan is dit een leuke en actieve cursus voor jou. Deze training is onderdeel van de routekaart voor groepsbegeleiders en praktijkbegeleiders, maar...je bent van harte welkom als je geen groepsbegeleider of praktijkbegeleider bent!

Verandermanagement

Tijdens deze training proberen we je inzicht te geven in veranderingen en hoe mensen daar vaak mee omgaan. We gaan oefenen met de verschillende rollen en perspectieven en zullen interactief werken aan wat je kunt leren van elkaars ervaringen met veranderingen. Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over veranderen en hoe je daar anderen in kunt meenemen? Dan is dit een training voor jou! Deze training is voor niet-direct leidinggevenden.