The International Award For Young People

The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is een externe Award, wat betekent dat scouts niet alleen bij Scouting, maar ook via een middelbare school aan dit programma kunnen meedoen. Wereldwijd hebben al meer dan 8 miljoen jongeren meegedaan!

DSC06165 kl

Scouts, explorers en roverscouts verleggen hun grenzen behoorlijk als ze meedoen aan dit awardprogramma. Ze leren wat ze zelf graag willen leren, ontwikkelen nieuwe (sociale) vaardigheden en dragen tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Bij deze Award zijn drie verschillende niveaus (brons, zilver en goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding. De onderwerpen die bij deze award aan bod komen vallen onder de activiteitengebieden Expressie, Identiteit, Samenleving en Sport & Spel.

Meer weten over The International Award For Young People?  Download de folder!

Hoe nu verder?

Wil je meedoen aan het behalen van zo’n prachtige Award? Ga dan als volgt te werk.

Oriëntatie

Lees de handleiding  door en introduceer de award bij je speltak. In het geval van The International Award For Young People is het verstandig om ook de ouder(s)/verzorger(s) van de jeugdleden op de hoogte te (laten) stellen. Deze Award vergt namelijk een grotere tijdsbesteding dan de andere awards en een jeugdlid zal hier voornamelijk buiten de Scoutingopkomsten tijd aan moeten besteden.

Aanmelding

Zodra er een keuze gemaakt is, kun je de aanmelding in gang zetten onderstaand formulieren in te vullen.

Aan de slag

Als de aanmelding gedaan is, kun je met het programma aan de slag. Volg de handleiding van de gekozen Award en ga met elkaar de uitdagingen aan!

Ondersteuning

Mocht je vragen hebben over de invulling van het programma of ergens niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met het landelijk Team awards via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afronding

Tijdens het gehele traject krijg je vanuit Team awards een awardbegeleider toegewezen. Samen met je awardbegeleider kijken jullie of er is voldaan aan de voorwaarden van de Award.  Is alles in orde, dan is het mogelijk de bijbehorende Awardbadge bij de ScoutShop te bestellen.

DSC06188 kl

Ervaringen

Anne Roos, Janouk en Joppe gingen je voor. Lees hieronder wat zij deden voor hun Awardtraject.

Anne Roos

Sport

“Bij hockey wilde ik graag assistent-trainer worden en laten zien dat je ook als niet heel ervaren hockeyer, kinderen een goede basis en plezier kunt geven in de sport.”

Individueel Talent

“De wereld wat opener maken voor doven en slechthorenden was mijn doel, maar ook voor mensen met een goed gehoor de dovencultuur wat dichterbij brengen. Dat is prima gelukt!”

Vrijwilligerswerk

“Bij een Scoutinggroep ben ik leiding gaan geven en bekijken waar mijn kwaliteiten liggen binnen het leidingteam en hoe ik het beste uit me zelf en uit mijn scouts kan halen.”

Janouk

Sport

“Hardlopen om zo mijn conditie te verbeteren was het doel. Als afsluiting heb ik 5 kilometer bij de Feyenoord Foundation Run gelopen.”

Individueel talent

“Ik heb gekozen voor video-editing. De uitdaging was een promotiefilmpje maken voor mijn Scoutinggroep. Ik vond dit het leukste awardonderdeel!”

Vrijwilligerswerk

“Bij de “Klimroos en Ridderclub” heb ik elke woensdagavond een knutselactiviteit georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar.”

Expeditie

“Mijn expeditie was de “Pats Boem Exploratie HIT”. We zijn vanaf Harderwijk naar Biddinghuizen gelopen en hebben daar overnacht op een boerderij.”

Joppe

Sport

“Ik heb Krav Maga (zelfverdediging) gedaan met als doel technieken onder de knie te krijgen en vooruitgang te boeken.”

Expeditie

“Mijn doel was om niet zo snel leiding te nemen, een hele uitdaging als je de andere mensen nog niet kent. Gelukkig waren we al snel bevriend en hebben we een mooie expeditie gehad, dingen die anders gingen dan gepland werden opgelost en we hebben erg veel lol gehad.”

DSC06226 kl