Programma Scouting Talent

Je talenten ontwikkelen, nieuwe vrienden maken, je Scoutingnetwerk uitbreiden, actief bijdragen aan uitdagende projecten en jezelf beter leren kennen tijdens een Gilwell-cursus: dat is het Programma Scouting Talent! In september 2019 start het nieuwe PST-traject. Enthousiaste jongeren tussen de 18 en 25 jaar kunnen zich gedurende twee jaar laten uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. De werving en selectie voor nieuwe deelnemers zal in april/mei starten. Lees er hieronder meer over. Nog vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inhoud programma

Het Programma Scouting Talent (PST) is opgezet om getalenteerde jongeren tussen 18 en 25 jaar een rol te geven op landelijk niveau. Tijdens dit tweejarige programma draag je actief bij aan landelijke Scoutingprojecten; je wordt hierbij ondersteund met training en coaching.

Tijdens PST ga je aan de slag met:

• het vergroten van je netwerk binnen Scouting Nederland en daarbuiten.
  • je persoonlijke ontwikkeling om je talenten zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen en je eigen valkuilen leren kennen en omzeilen.
  • je kennis van hoe de besluitvorming, de structuur en de organisatie van Scouting Nederland werken en het begrijpen van de relatie met, en de structuur van Scouting internationaal.
  • je representatievaardigheden, om ook anderen te kunnen laten zien wat Scouting voor uitdagingen biedt.