EHBO snelcursus vakopleider

Scouting Nederland en het Rode Kruis hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel van deze samenwerking is om alle kaderleden van Scouting Nederland competent te maken met basisvaardigheden EHBO. Om dit doel te bereiken kent Scouting Academy het landelijke team EHBO, dat verantwoordelijk is voor de opleiding van de vakopleiders en de regionale thema-instructeurs.

Wat is de functie vakopleider EHBO?

Binnen de samenwerking tussen Scouting Nederland en het Rode Kruis bestaan twee functies: de vakopleider en de thema-instructeur. Het Rode Kruis leidt scouts met een geldig Oranje Kruis instructeursdiploma of Rode Kruis instructeursdiploma op tot vakopleider EHBO. Dit is een landelijke functie. Deze vakopleider leidt thema-instructeurs bij regio’s op om een snelcursus EHBO te kunnen geven.

Hoe word ik vakopleider?

Je bent in het bezit van een geldig Oranje Kruis instructeursdiploma of Rode Kruis instructeurscertificaat. Als vakopleider wordt je opgeleid door het Rode Kruis in 6 dagdelen.

Wat wordt er verwacht van een vakopleider?

Als vakopleider ga je het land in om in 4 dagdelen thema-instructeurs op te leiden. Daarnaast help je mee om de jaarlijkse bijeenkomsten voor thema-instructeurs te organiseren en te begeleiden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt de thema-instructeur getoetst op zijn didactische kennis en zijn praktische vaardigheden. Dit doe je uiteraard niet alleen, maar samen met de andere vakopleiders uit het landelijke team. Als vakopleider volg je jaarlijks een herhaling van 2 uur om gekwalificeerd te blijven. Deze herhaling wordt gegeven door het Rode Kruis.

Meer informatie?

Heb je interesse of wil je vakopleider worden? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..