Meedoen

In september 2019 start de vierde editie van het Programma Scouting Talent. In het voorjaar van 2019 zal de werving starten met een mail naar alle deelnemers in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Hierin staat hoe je je kunt aanmelden en hoe de selectie verloopt.

Doe de test om te zien of PST iets voor jou is!

• Ben je tussen de 18 en 25 jaar?
  • Vind je het leuk om je te professionaliseren als scout?
  • Heb je een functie (anders dan gewoon lid) binnen Scouting op groeps-, regio- of landelijk niveau?
  • Wil je in uitdagende projecten mee gaan werken?
  • Heb je tijd om naast de programmaweekenden en de inzet bij een project ook te werken aan je portfolio?
  • Durf jij elke uitdaging aan?
  • Vind je het leuk om Scouting Nederland (inter)nationaal te vertegenwoordigen?
  • Kun je je in het Engels verstaanbaar maken?
  • Vind je het leuk om ook beleidsmatig en bestuurlijk na te denken over Scouting?
  • Wil je in de toekomst nog veel voor Scouting Nederland betekenen?
  • Wil jij je verbinden aan een tweejarig talentprogramma?
  • Heb je of ga je jouw persoonlijk profiel compleet maken op Scouts Online?

Heb jij (bijna) alle vragen met ‘JA!’ beantwoord? Dan is het Programma Scouting Talent wat voor jou!

Voorwaarden

Het Programma Scouting Talent biedt je vele kansen in je ontwikkeling, maar dit kost natuurlijk ook wat. Scouting wil graag investeren in jongeren door je dit programma aan te bieden en het grootste deel van de kosten te betalen. Daarnaast betaal je zelf ook een bijdrage voor de kosten van je verblijf, eten, de Gilwell-training, PST-weekenden en PST Masterclasses. De eigen bijdrage is € 400. Je kunt het bedrag in drie termijnen verdeeld over de twee jaar PST betalen.

Wij zijn ons nog aan het oriënteren om één van de weekenden in het buitenland door te brengen. Dit geeft je een onvergetelijke internationale Scoutingervaring. De verblijfskosten zitten in de deelnemersbijdrage. Het hoe, waar en wat van dit weekend maken we tijdens de loop van het programma bekend.

Naast een bijdrage voor de gemaakte onkosten, kost het je ook tijd. We vragen om 100% inzet in de projecten waaraan je gaat deelnemen, maar ook 100% aanwezigheid, betrokkenheid, het volbrengen van je Gilwell en het maken van opdrachten en het vullen van je portfolio.

Let op: lees voordat je je aanmeldt de Deelnemersvoorwaarden goed door!

Aanmelden

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer de inschrijving van de volgende editie wordt geopend? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft.