Uitgelicht: E-learning

Met Scouting Academy kun je op
verschillende manieren iets leren.
De e-learning quizes en filmpjes kun je gebruiken in je kwalificatietraject. De quizes zijn geen toets: het is aan je praktijkbegeleider om te beoordelen of je de kennis of competentie bezit of nog niet helemaal. Je kunt wel op een leuke manier testen hoe groot je kennis is en je kennis verder uitbreiden.

Toolkit

Iedereen leert op een andere manier. Er zijn verschillende tools beschikbaar die je kunnen helpen om jouw kwalificatie te halen, of om jouw functie zo goed mogelijk uit te voeren.

Kwalificatiewijzer

In de kwalificatiewijzer kun je opzoeken door wie een bepaalde kwalificatie aangevraagd en/of geregistreerd kan worden in Scouts Online. De verschillende categorieën kwalificaties staan daarin alfabetisch gerangschikt. Hierbij staan ook installatiedata, insignes en waarderingstekens die in Scouts Online geregistreerd kunnen worden. Klik hier om direct naar de kwalificatiewijzer te gaan.

Trainingskalender

Via Scouting Academy worden verschillende trainingen aangeboden, zowel binnen regio's als op landelijk niveau. Deze zijn overzichtelijk weergegeven in de trainingskalender. Klik hier om direct naar de trainingskalender te gaan.

LOSA/ROSA

Het LOSA (Landelijk Overleg Scouting Academy) is dé landelijke ontmoetingsdag voor alle Scouting Academy-vrijwilligers op groeps-, regio- of landelijk niveau. Het LOSA wordt een keer per jaar georganiseerd door het landelijk team Scouting Academy. Het is een plek om te netwerken, ervaringen te delen en je te laten inspireren bij verschillende workshops. Naast het LOSA worden er jaarlijks verschillende ROSA's (Regionaal Overleg Scouting Academy) georganiseerd door het hele land. Klik hier om meer te lezen over LOSA en ROSA.

Methodiekenbank

n de methodiekenbank vind je allerlei methodieken en werkvormen die je als instructeur, trainer, praktijkbegeleider, praktijkcoach of opleider kunt gebruiken bij het organiseren van workshops en trainingen. De methodiekenbank is een interactief systeem waarmee je methodieken kunt downloaden, maar waaraan je ook zelf methodieken kunt toevoegen. Klik hier om direct naar de methodiekenbank te gaan.

E-learning

Met Scouting Academy kun je op verschillende manieren iets leren. Onder e-learning vind je een aantal quizes en filmpjes om te gebruiken in je kwalificatietraject. Op deze manier gebruik maken van e-learning is een nieuwe vorm van leren binnen Scouting Academy. Klik hier om direct naar e-learning te gaan.