LOSA

Het LOSA is dé landelijke ontmoetingsdag voor alle Scouting Academy-vrijwilligers op groeps-, regio- of landelijk niveau.Het LOSA wordt een keer per jaar georganiseerd door het landelijk team Scouting Academy. Het is een plek om te netwerken, ervaringen te delen en je te laten inspireren bij verschillende workshops. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om je deskundigheid een boost te geven. De deelnemers aan het LOSA zijn vooral groeps-, regio- en landelijke vrijwilligers die binnen Scouting Academy actief zijn (praktijkbegeleiders, praktijkcoaches, trainers, instructeurs, vakopleiders en opleiders).

Een korte terugblik op LOSA 2017

"Als ik, praktijkcoach Tanja, terug denk aan de Landelijk Ontmoetingsdag Scouting Academy (LOSA) denk ik aan:

• Het enthousiasme waarmee de digitale routekaart voor praktijkbegeleiders ontvangen werd.
  • Wat is het geweldig om een workshop breinleren te volgen bij iemand die daar met zo verschrikkelijk veel passie en liefde over kan praten! Daar heb ik werkelijk van genoten.

Wat neem ik mee naar huis:

• Nieuwe ideeën door de workshop intervisie om onze praktijkbegeleiders regelmatiger bij elkaar te krijgen.
  • Een droom / doel waarmee ik hoop dat het leren binnen Scouting Academy niet alleen op papier maar ook in de praktijk letterlijk bij de desbetreffende persoon past, zoals de digitale routekaart voor praktijkbegeleiders."

Wil jij ook deelnemen aan het LOSA? Dat kan op 2 juni 2018, 10.00-16.00 uur in Leusden.

ROSA's

De eerstvolgende vier ROSA's ((Inter)regionaal Overleg Scouting Academy) zijn dit jaar op de volgende data:

• 7 november in Amstelveen
  • 14 november in Zwolle