fotolijn

Eisen en examens

Van alle CWO-disciplines zijn brochures beschikbaar met gedetailleerde informatie over de theorie- en de praktijkeisen. Klik hier om deze brochures te downloaden vanaf de CWO-site.

De werkgroep CWO/MBL-examenvragen houdt zich bezig met het maken van CWO/MBL-theorie-examens voor het waterwerk van Scouting Nederland. De werkgroep maakt nieuwe examens en past bestaande examens aan door het wijzigen van de CWO-eisen of het binnenvaartpolitiereglement (BPR).
 
Als waterscout kun je oefenen voor het echte examen; er staat namelijk een aantal examens online. Klik hier voor meer informatie over deze oefenexamens.

Regionale admiraliteiten kunnen examens aanvragen voor de theorie-examens binnen de admiraliteit. De eerste keer dat je een examen aanvraagt, zijn er extra gegevens nodig. Vermeld daarom in de mail je lidnummer van Scouting Nederland, de naam van de admiraliteit en het e-mailadres van de voorzitter. Je kunt je mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er is gekozen om alleen hele examens uit te geven. Het advies is dan ook om deze examens niet meer zelf te wijzigen om de kwaliteit ervan te waarborgen. Is er behoefte aan meer examens, dan kun je contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..