Headerafbeelding

EHBO-snelcursus

Wil jij graag veilig met je jeugdleden op pad? Wil jij niet alleen de algemene EHBO-kennis, maar net even die specifieke aandachtspunten zoals we die bij Scouting hebben? Daarvoor hebben we voor kaderleden van Scouting Nederland snelcursus EHBO Rode Kruis. Je krijgt na afloop ook een speciaal diploma.

Praktische informatie

Wat is de tijdsbesteding?Het praktijkdeel duurt 4 uur. Daarnaast is er een e-learning module
Wanneer kan ik meedoen?Dat kun je opvragen bij je eigen regio
Waar kan ik meer informatie vinden?

EHBO snelcursus vind je meer informatie

Regio’s organiseren samen met een thema-instructeur de snelcursus. Deze bestaat uit een e-learning via de webshop van het Rode Kruis en een praktijkdeel van 4 uur bij je groep of in je regio. De volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus:

• Vier stappen voor eerste hulp
  • Bewusteloosheid
  • Verslikking
  • Huidwond
  • Bloeding
  • Brandwonden
  • Letsels aan botten, spieren en gewrichten
  • Vergiftiging
  • Neusbloeding
  • Onderkoeling