Headerafbeelding

Social Media

Hoe gebruik je social media als Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter en YouTube in je groep of regio? Waar let je op en wat zijn de spelregels? En hoe kun je social media inzetten als wervingstool? Hier kun je Scoutingspecifieke informatie vinden.

Waar kan ik meer informatie vinden?Hier vind je meer informatie

Toelichting

We bieden je graag meer informatie over over hoe je aan de slag kunt gaan met hoe leden met social media omgaan. Welke spelregels zijn er en welke afspraken maak je? Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een voorbeeldprotocol. Ook is op social media het belangrijk om na te denken over foto’s en het zogenaamde ‘portretrecht’. Verder vind je een aantal activiteiten voor met name explorers om het met elkaar ook te hebben over het gebruik van social media onderling. Wat is gewenst gedrag en wanneer ga je over een grens heen?

Scouting toekomstproof