Headerafbeelding

Insignepakket

Wil jij je jeugdleden meer kansen geven om zich te ontwikkelen? Wil je hen nieuwe dingen leren en laten ontdekken? Ga dan aan de slag met de insignes! Voor alle speltakken zijn er mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te leren. Dit kan in elk van de 8 activiteitengebieden.

Praktische informatie

Wat is de tijdsbesteding?Een aantal weken tot een jaar
Wanneer kan ik meedoen?Plan het zelf in je jaarprogramma en doe het samen met de hele speltak in nesten of ploegen
Waar kan ik meer informatie vinden?Op de speltakpagina's:
Bevers
Welpen
Scouts
Explorers
Roverscouts

Toelichting

Voor alle speltakken zijn er mogelijkheden om iets nieuws te leren. Dit kan in elk van de 8 activiteitengebieden (Buitenleven, Sport en Spel, Expressie, Identiteit, Internationaal, Veilig en gezond, Samenleving). Gaan jullie de uitdaging aan met de jeugdleden?

Bevers:


De bevers spelen samen in Hotsjietonia en ontdekken nieuwe dingen. Er zijn elf beverbadges, die horen bij Stuiter en de tien inwoners van het dorp. Voor het behalen van een beverbadge doen de bevers mee aan activiteiten die passen bij één van de bewoners.

Welpen:


Voor welpen zijn er totaal achttien verschillende insignes. Zo zitten er voor alle welpen wel insignes bij die ze leuk vinden. De oudste welpen kun je uitdagen met nog zes andere insignes die hen voorbereiden op der scouts.

Scouts:


De insignes die de scouts kunt behalen, zijn verdeeld over drie fases: de basisfase, de verdiepingsfase en de specialisatiefase. In de insignes zijn ook varianten voor land-, lucht- en waterscouts. En er zijn een aantal extra insignes specifiek voor waterscouts toegevoegd. De scouts kunnen insignes behalen in alle activiteitengebieden, waterwerkdiploma's, een gouden wing en awards.

Explorers:


Explorers kiezen zelf een project waarmee ze aan de slag willen gaan om een insigne of een jaarbadge te behalen. Voor elk activiteitengebied is een insigne te behalen. Hiervoor moeten de explorers een project doen dat aan een aantal voorwaarden voldoet.

Roverscouts:


Roverscouts doorlopen drie fases: de proloog, het traject en de epiloog. Roverscouts kiezen drie uitdagingen die de kern van het roverscoutsprogramma vormen. Zodra deze uitdagingen zijn gehaald, volgt er een eindceremonie en krijgen ze een andere rol binnen Scouting.

Scouting toekomstproof