Headerafbeelding

Open en divers

Scouting is voor iedereen. Een plek vol plezier. Een plek voor uitdagingen. Een plek voor avontuur. Daarin zijn we ook een club met diversiteit. We zijn er voor meiden en jongens. We hebben zowel water, lucht als landscouting. We hebben groepen met en zonder een geloofsachtergrond. We bieden een plek aan kinderen met of zonder beperking. Die diversiteit vinden we belangrijk. Sterker nog, we zouden graag nog meer een afspiegeling willen zijn van onze samenleving.

  • Als je rondkijkt in je eigen groep of regio, hoe divers zijn jullie dan? En als je diverser wilt worden, dan vraagt dat ook om open te staan. Voor andere achtergronden die je misschien niet helemaal kan doorgronden of een geaardheid die jou misschien niet bekend is. Maar voor de ander wel onderdeel uitmaakt van zijn of haar identiteit. Hoe ga je daar dan mee om?

    In deze etalage vind je allemaal tools, activiteiten, praktijkvoorbeelden, ontwikkelaanbod en achtergrondinformatie die gaan over hoe je de waarde ‘Open en divers’ op je eigen groep, regio of team kan betrekken.

    Wil je ook via social media inspiratie opdoen of brengen aan anderen? Ga dan naar het netwerk Open en divers

Praktijkvoorbeelden

Eens lezen wat anderen doen? Hier hebben we een paar voorbeelden van teams,...

Tools

Wil je aan de slag met dit toekomstthema? Hieronder vind je een aantal hulp...

Activiteiten

Spelenderwijs aan de slag? Hieronder vind je activiteiten die je kan doen m...

Ontwikkelaanbod

Wil je hier meer over leren? Binnen Scouting hebben we heel veel manieren e...

Achtergrondinformatie

Nieuwsgierig naar wat er nog meer over dit toekomstthema bekend is binnen m...

Scouting toekomstproof