Headerafbeelding

Awards

Zijn jouw jeugdleden gemotiveerd om samen te werken aan een uitdagend project om én iets voor de maatschappij te doen én zichzelf te ontwikkelen? De awards zijn onder andere ontwikkeld om dit op speltak- of subgroep-niveau te kunnen doen. Dit in tegenstelling tot de insignes die er zijn om jeugdleden individueel te stimuleren en motiveren om zichzelf te ontwikkelen.

Praktische informatie

Wat is de tijdsbesteding?Enkele opkomsten, variërend per award per leeftijdsgroep
Wanneer kan ik meedoen?Wanneer het jou uitkomt. Meld je wel even aan, dan krijg je een officiële toekenning in Scouts Online
Waar kan ik meer informatie vinden?Alle informatie kun je teruglezen op deze pagina

Toelichting

Er zijn drie verschillende awards die je in groepsverband kunt doen: de Development Award, de Europe Award, de Nature Award. De awards zijn op drie niveaus te behalen: voor scouts, explorers en roverscouts.

• De Development Award bestaat uit drie fasen waarin scouts meer ontdekken over zichzelf, de groep en de wereld om hen heen.
  • De Europe Award daagt scouts uit om (meer) internationale contacten op te doen. Voor iedere speltak is er een andere invulling van de award met als doel kennis te maken met scouts uit het buitenland en te leren over andere culturen.
  • De Nature Award is een combinatie van twee bestaande programma’s van de internationale Scoutingorganisaties: de Biodiversity challenge badge (WAGGGS) en het World Scout Environment Programme (WOSM). Scouts, explorers en roverscouts gaan aan de gang met verschillende activiteiten op het gebied van natuur, milieu en biodiversiteit, die verdeeld zijn

Scouting toekomstproof