Headerafbeelding

Ontwikkeling en uitdaging

Bij Scouting doe je dingen die je normaal niet doet. Je verlegt je grenzen en daagt elkaar uit om verder te komen. Hoe ouder je wordt, hoe meer zelfstandigheid je krijgt en hoe minder begeleiding. Je ontwikkelt je door de uitdagende activiteiten die je bij Scouting doet op veel verschillende gebieden. Soms zelfs zonder dat we het ons bewust zijn, ontwikkelen we de jeugdleden en onszelf. Wat een goed Scoutingspel? Een goed Scoutingspel is afwisselend en uitdagend en passend bij de leeftijdsgroep. Wil je met je groep werken aan echte Scoutingtechnieken, letterlijk de grens over gaan om aan internationale activiteiten mee te doen en werken met jeugd- en jongerenparticipatie?

  • Hieronder vind je allemaal inspiratie op het gebied van Ontwikkeling en uitdaging. Allemaal hulpmiddelen om je activiteiten gaver te maken of daar eens over na te denken. Hulpmiddelen om die uitdagingen ook (financieel) mogelijk te maken. Activiteiten waar je die ontwikkeling en uitdaging voor jeugdleden sowieso kan vinden.

    Wil je ook via social media geinspireerd worden op dit thema? Kijk dan eens in de groep ‘netwerk ontwikkeling en uitdaging’ op Facebook. Daar kan je je eigen gave voorbeelden delen en kijken wat andere groepen hier doen. Je vindt het netwerk hier.

Praktijkvoorbeelden

Eens lezen wat anderen doen? Hier worden voorbeelden van teams, groepen of ...

Tools

Wil je aan de slag met dit toekomstthema? Hieronder vind je een aantal hulp...

Activiteiten

Spelenderwijs aan de slag? Hieronder vind je activiteiten die je kan doen m...

Ontwikkelaanbod

Wil je hier meer over leren? Binnen Scouting hebben we heel veel manieren e...

Achtergrondinformatie

Nieuwsgierig naar wat er nog meer over dit toekomstthema bekend is binnen m...

Scouting toekomstproof