Headerafbeelding

De toekomstvisie

Scouting voegt waarde toe aan de samenleving door scouts uit te dagen zich te ontwikkelen en daarbij met elkaar veel plezier te beleven.

We willen je graag uitnodigen om mee te denken hoe we die toekomstvisie werkelijkheid kunnen maken. Maar belangrijker nog, wat heeft jouw groep, regio of team nodig zodat we Scouting voor iedereen kunnen laten zijn? Zowel nu als in de toekomst? Hieronder vind je allerlei inspiratie om je eigen koers te bepalen. Om te kijken welk van de toekomstthema’s voor jullie het belangrijkst zijn. Waar je je tijd en energie in wilt steken om te kijken hoe we Scouting voor jezelf en anderen (nog) uitdagender, beter, mooier en leuker kunnen maken.

Naast dat we hier informatie bij elkaar hebben gebracht, kan je ook via social media de nodige inspiratie vinden én brengen. Voor elk toekomstthema is er een speciaal inspiratienetwerk op Facebook. Als je deze netwerken gaat volgen, kan je allerlei actuele ontwikkelingen volgen die met het thema te maken hebben. En uiteraard mag je ook je eigen inspiratie hier delen! Zo brengen we elkaar op ideeën. Klik op het logo van het toekomstthema van jouw keuze om direct naar de Facebookgroep te gaan!

Ontwikkeling-en-uitdaging.png
Samenwerken-en-verbinden.png
Open-en-divers.png
Trots-en-zichtbaarheid.png
Vrijwilligers.png
Ontwikkeling & uitdagingSamenwerken & verbindenOpen & diversTrots & zichtbaarheidVrijwilligers

Praktijkvoorbeelden

Eens lezen wat anderen doen? Hier hebben we een paar voorbeelden van teams,...

Tools

Wil je aan de slag met de toekomstvisie? Hieronder vind je een aantal hulpm...

Activiteiten

Spelenderwijs aan de slag? Hieronder vind je activiteiten die je kan doen m...

Ontwikkelaanbod

Wil je hier meer over leren? Binnen Scouting hebben we heel veel manieren e...

Achtergrondinformatie

Nieuwsgiering naar ‘the making of’ de toekomstvisie? Wil je achtergrondinfo...

Scouting toekomstproof