Headerafbeelding

Routekaart praktijkbegeleider

De online trainingsroute voor praktijkbegeleiders bestaat uit een routekaart met daarin diverse mogelijkheden om aan je competenties te werken, zodat je snel en makkelijk ziet wat je voor de functie van praktijkbegeleider aan competenties nodig hebt. Deze online trainingsroute is gebaseerd op de kwalificatiekaart voor praktijkbegeleider. Als je aan het eind van de routekaart bent, heb je dus in feite de kwalificatiekaart doorlopen. Je kiest in de routekaart zelf met welke competentie je aan de slag wil en op welke manier.

Je kun de routekaart ook als app op je mobiel gebruiken. Hoe dat werkt kun je vinden in de instructie routekaart praktijkbegeleiders op je mobiel gebruiken. Als je op de afbeelding hieronder klikt, kun je deze downloaden als afbeelding. Met deze afbeelding kun je eenvoudig de links op de routekaart openen.

Het begin van de routekaart

De eerste stap is dat je wordt aangemeld als praktijkbegeleider en voldoet aan het basisniveau. Daar hoort onder meer het aanvragen van een VOG bij. Daarna ga je in gesprek met jouw begeleider (dat kan de praktijkcoach zijn, maar ook een ervaren praktijkbegeleider) en inventariseer je jouw leervragen en competenties. Samen kijk je naar de werkwijze in de regio en denk je na over jouw motivatie om praktijkbegeleider te worden. In de gecombineerde kwalificatiekaart praktijkbegeleider / praktijkcoach staan alle competenties die je nodig hebt om gekwalificeerd te worden. Ook is er een intakeformulier dat je zou kunnen gebruiken.

Vervolgens maak je een eigen TalentOntwikkelPlan (TOP) aan de hand van de routekaart. Je kunt het TOP-formulier van Scouting Nederland gebruiken.

Routekaart

De routekaart is op dit moment te vinden op een andere website.

Scouting academy