Headerafbeelding

The International Award For Young People

The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is een externe Award, wat betekent dat scouts niet alleen bij Scouting, maar ook via een middelbare school aan dit programma kunnen meedoen. Wereldwijd hebben al meer dan 8 miljoen jongeren meegedaan!

Ben jij een deelnemer aan de World Scout Moot? Scroll dan door naar beneden voor meer informatie over deelname aan de Moot en The International Award For Young People!

Het programma

Scouts, explorers en roverscouts verleggen hun grenzen als ze meedoen aan dit awardprogramma. Ze leren wat ze zelf graag willen leren, ontwikkelen nieuwe (sociale) vaardigheden en dragen tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Bij deze Award zijn drie verschillende niveaus (brons, zilver en goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding. De onderwerpen die bij deze award aan bod komen vallen onder de activiteitengebieden Expressie, Identiteit, Samenleving en Sport & Spel.

Meer weten over The International Award For Young People? Download de folder!

Hoe doe ik mee?

Wil je meedoen aan het behalen van zo’n prachtige Award? Ga dan als volgt te werk.

Oriëntatie

Lees de flyer en de handleiding door. Bespreek je voornemen om mee te gaan doen aan The International Award For Young People met je (bege)leiding en je ouder(s)/verzorger(s), mensen die je kunnen suppporten tijdens het werken aan deze Award. Deze Award vergt namelijk best veel inzet en doorzettingsvermogen en een grotere tijdsbesteding dan de andere Awards. Je zal hier voornamelijk buiten de Scoutingopkomsten tijd aan moeten besteden.

Heb je in deze fasen al vragen? Mail dan naar awardteam@scouting.nl

Aanmelding
Zodra je hebt gekozen voor welk Awardniveau je wil gaan, kun je de aanmelding in gang zetten door het volgende formulier in te vullen: Inschrijfformulier The International Award For Young People.

Aan de slag
Als de aanmelding gedaan is, wordt er contact met je opgenomen om met je te bespreken welke stappen er verder nodig zijn om met het programma aan de slag te gaan. 

Ondersteuning

Tijdens het gehele traject wordt je begeleid door een Awardbegeleider. Heb je vragen over de invulling van het programma of kom je ergens niet uit? Dan kan je altijd contact opnemen met het Landelijk spelteam TIAFYP van Scouting Nederland via awardteam@scouting.nl.

Afronding

Heb je alle onderdelen afgerond, dan kijk je samen met je Awardbegeleider of er is voldaan aan de internationale voorwaarden van de Award. Is alles in orde? Dan krijg je de Award, een certificaat en een Awardbadge op een feestelijke manier uitgereikt! 

Ervaringen

Anne Roos, Janouk en Joppe gingen je voor. Lees hieronder wat zij deden voor hun Awardtraject.

Anne Roos

Sport: “Bij hockey wilde ik graag assistent-trainer worden en laten zien dat je ook als niet heel ervaren hockeyer, kinderen een goede basis en plezier kunt geven in de sport.”

Individueel Talent: “De wereld wat opener maken voor doven en slechthorenden was mijn doel, maar ook voor mensen met een goed gehoor de dovencultuur wat dichterbij brengen. Dat is prima gelukt!”

Vrijwilligerswerk: “Bij een Scoutinggroep ben ik leiding gaan geven en bekijken waar mijn kwaliteiten liggen binnen het leidingteam en hoe ik het beste uit me zelf en uit mijn scouts kan halen.”

Janouk
Sport: “Hardlopen om zo mijn conditie te verbeteren was het doel. Als afsluiting heb ik 5 kilometer bij de Feyenoord Foundation Run gelopen.”

Individueel Talent: “Ik heb gekozen voor video-editing. De uitdaging was een promotiefilmpje maken voor mijn Scoutinggroep. Ik vond dit het leukste awardonderdeel!”

Vrijwilligerswerk: “Bij de “Klimroos en Ridderclub” heb ik elke woensdagavond een knutselactiviteit georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar.”

Expeditie: “Mijn expeditie was de “Pats Boem Exploratie HIT”. We zijn vanaf Harderwijk naar Biddinghuizen gelopen en hebben daar overnacht op een boerderij.”

Joppe
Sport: “Ik heb Krav Maga (zelfverdediging) gedaan met als doel technieken onder de knie te krijgen en vooruitgang te boeken.”

Expeditie: “Mijn doel was om niet zo snel leiding te nemen, een hele uitdaging als je de andere mensen nog niet kent. Gelukkig waren we al snel bevriend en hebben we een mooie expeditie gehad, dingen die anders gingen dan gepland werden opgelost en we hebben erg veel lol gehad.”

Voor deelnemers aan de World Scout Moot

Ben jij het die een Awardavontuur zou willen toevoegen aan de weg naar de World Scout Moot in de zomer van 2022, met als uiteindelijk resultaat het behalen van een van een Bronzen, Zilveren of Gouden Award? Werk in de aanloop naar de World Scout Moot toe aan jouw talenten en kwaliteiten!

De World Scout Moot 2022 in Ierland wordt een mooi internationaal avontuur. Een goede voorbereiding is belangrijk en als deelnemer ga je daar zelf een grote bijdrage aan leveren. Niet alleen de World Scout Moot zelf zal een avontuur gaan worden maar ook de 'weg' daar naartoe wordt een leuke en uitdagende reis.
Tijdens deze reis van voorbereidingen zijn er unieke kansen voor jou om talenten en kwaliteiten te ontwikkelen op allerlei gebieden, tijdens tal van voorbereidende activiteiten.

Denk maar eens aan: het regelen van accommodaties, het programma, de facilitaire zaken, maar ook aan PR en communicatie etc. Er zal van alles geregeld en georganiseerd moet gaan worden door jullie als deelnemers. En juist hierin zitten voor jou als World Scout Moot-deelnemer kansen en mogelijkheden om talenten te ontwikkelen. Dit kun je gaan doen door deel te nemen aan The International Award For Young People. Tijdens de voorbereidingen en organisatie van de World Scout Moot kun je ervoor kiezen om te werken aan deze Award. Uiteraard hoort daar ook een officiële uitreiking bij op een passend moment.

Wat de Award is:

  • The International Award For Young People (TIAFYP) is geen competitie. Iedereen, volgt zijn eigen pad, maakt eigen keuzes en benut zijn eigen kwaliteiten.
  • Het is een uitdagend talentenprogramma, waarmee je als deelnemer het beste uit jezelf kunt gaan halen.
  • Als Awarddeelnemer bepaal jij zelf wat je wilt leren en waarin jij je wilt ontwikkelen: jij stelt de doelen!
  • Een kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je talenten te ontdekken.
  • Het is een externe Award, waar je niet alleen bij Scouting aan mee kunt doen maar ook als niet scout via middelbare scholen of andere organisaties als het Rode Kruis.
  • De Award is een wereldwijd programma en er hebben al meer dan 8 miljoen jongeren aan meegedaan. Het heeft zijn ontstaansgeschiedenis in Engeland en is daar bekend onder de naam The Duke of Edinburgh’s Award.

Internationaal bieden vele landen scouts de gelegenheid om aan deze Award mee te doen. Uit Ierland, het gastland van de World Scout Moot, doen ook scouts mee aan deze Award. In Ierland heet deze Award Gaisce – The President's Award" (Iers: Gaisce – Gradam an Uachtaráin). Leuk dus om, tijdens de World Scout Moot, hier met anderen ervaringen over uit te kunnen wisselen en wie weet vindt er tijdens de WSM wel een bijeenkomst of uitreiking plaats voor deelnemers aan TIAFYP. Scouts die aan TIAFYP meedoen vind je verder in: Cyprus, Tsjechië, Duitsland, Jordanië, Luxemburg, Malta, Slovenië, Turkije, Bahama’s, Barbados, Bermuda, Canada, Jamaica, USA, Kameroen, Ghana, Kenia, Nigeria, Zuid-Afrika, Oeganda, Australië, Bangladesh, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Macau, Maleisië, Nepal, Nieuw-Zeeland, Singapore en Zuid-Korea.

Het deelnemen aan deze Award is een extra iets waar je als deelnemer voor kan kiezen en is niet bij de deelnemersprijs in begrepen. Het organisatieteam van de WSM werkt nauw samen met het Landelijk Team TIAFYP om jou de kans te geven deze internationale Award te gaan behalen.

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Stuur een mail naar awardteam@scouting.nl of meld je direct aan via deze link.

Scouting Academy