Headerafbeelding

Trainingen voor niet direct leiding gevenden

Voor groepsbegeleiders, praktijkbegeleiders, besturen, regiomedewerkers e.d. worden landelijke diverse trainingen gegeven. Meer informatie over de inhoud van de trainingen vind je onderaan de pagina.

Aanbod seizoen 2020/2021

1. Werken vanuit een be(doel)ing: zaterdag 30 - zondag 31 januari 2021
  2. Motivatie: zaterdag 27 - zondag 28 maart 2021
  3. Teambuilding: zaterdag 10 - zondag 11 april 2021
  4. Persoonlijk leiderschap: vrijdag 28 - zaterdag 29 mei 2021
  5. Coaching & begeleiding: zaterdag 29 - zondag 30 mei 2021

Wil je meer uitleg over de trainingen? Kijk dan hieronder!

Wil je gelijk inschrijven? Inschrijven kan via Scouts Online (Tip: log eerst in op Scouts Online en klik daarna op deze link)

• Werken vanuit een (be-)doel(-ing).

In Scouting doen we heel veel fantastische dingen waar we met zijn allen veel plezier aan beleven en veel tijd en energie in steken. Toch vinden we het vaak lastig om uit te leggen waarom we iets doen of wat we willen bereiken en blijven we steken in een beschrijving van wat we doen. Dit maakt het lastig om een ander te enthousiasmeren voor dat wat je wilt bereiken en kan ook onduidelijkheid in een team geven. Als je werkt vanuit een doel dan zul je zien dat er meerdere manieren zijn om dit te bereiken en dat het veel makkelijker is om een ander mee te nemen in wat je wilt doen.

In deze nieuwe cursus kijken we naar hoe je alleen of met een team vanuit een doel kunt werken; wat is je doelstelling, waar streef je naar en hoe krijg je andere mee zijn de centrale vragen van deze training.

Inschrijven via Scouts Online (Tip: eerst inloggen in SOL)

• “Ik ben vandaag echt niet gemotiveerd”. “Jij hebt een schop onder je kont nodig!” Vaak is dit het niveau waarop we het binnen Scouting hebben over motivatie, het lost alleen niet zo veel op want zelden is iemand na een schop onder zijn achterste in 1 keer gemotiveerd en doet weer vrolijk mee. Wat motiveert jou? Weet jij wat je team genoten motiveert? Hoe zorg je dat jij en je teamgenoten gemotiveerd worden en blijven en wanneer gooi je de handdoek in de ring?

In deze nieuwe cursus gaan we actief aan de slag met motivatie, je eigen en die van de mensen in je team, en heb je aan het einde hopelijk een stel handvaten over alternatieven voor een “schop onder de kont”.

Inschrijven via Scouts Online

• In Scouting werken we eigenlijk bijna altijd in een team, als jullie team super efficiënt is en echt als een team werkt dan kun je deze training gerust overslaan. Wil je actief aan de slag met hoe je van een verzameling individuen stap voor stap een echt team kunt maken dan is dit een training voor jou.

In deze nieuwe training gaan we niet eindeloos praten over teambuilding maar actief aan de slag met oefeningen en methodieken voor teambuilding.

Inschrijven via Scouts Online

• Wat voor leider ben jij? Hoe geef jij leiding? Welke situaties zijn jou op het lijf geschreven en welke zijn lastig voor je? Wanneer geef jij het stokje over aan een ander? Hoe geef je leiding aan je eigen doen en laten? In deze training starten we met vanuit leiderschapsrollen, kijken we naar jou leiderschapsstijl(en) en werken we toe naar hoe jij leiding geeft aan jezelf.

In deze training hebben we het dus niet over hoe je leiding geeft aan een spel of activiteit maar over hoe je leiding geeft aan een team en jezelf.

Inschrijven via Scouts Online

• Van alle begeleidingsstijlen is coaching op dit moment de stijl die het meeste aandacht krijgt. In deze cursus beginnen we met een kort overzicht van de verschillende begeleidingsstijlen en focussen we ons daarna op coaching. We gaan actief aan de slag met de verschillende stappen in het proces van coaching en oefenen met verschillende technieken. Na deze training ben je geen coach maar heb je wel een aantal extra instrumenten geleerd die je kunt toepassen in de dagelijkse werk en Scouting praktijk.

Deze cursus is onderdeel van de routekaart voor groepsbegeleiders en praktijkbegeleiders.

Scouting academy